Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Websteen steunt MTB Team Huizen in de strijd tegen Duchenne

Websteen steunt MTB Team Huizen

Na de sponsoring van de website in 2015 sponsoren wij dit jaar wederom MTB Team Huizen dat op 18 september 2016 zal starten met een mountainbiketocht voor het goede doel "Duchenne Heroes". Het is niet zomaar een stukje fietsen, het team zal 7 dagen lang 100 kilometer per dag afleggen op de mountainbike.

Ziekte van Duchenne

MTB Team Huizen zal gaan fietsen voor kinderen met Duchenne. De ziekte van Duchenne is een aangeboren erfelijke vorm van spierdystrofie. De ziekte wordt veroorzaakt door het missen van het eiwit dystrofine in de spiercel en komt vooral bij mannen voor. De spieren functioneren daardoor niet zoals het hoort, waardoor er veel minder spierkracht is dan normaal. De ziekte wordt in de loop der jaren steeds erger en tast steeds meer spierweefsel aan waardoor rond 12-jarige leeftijd een rolstoel onvermijdelijk wordt. Als patiënten 25 jaar zijn zal de ziekte zo ver gevorderd zijn dat ze afhankelijk zullen zijn van een ademhalingsmachine. De ziekte zet zich steeds verder door, waardoor rond 40-jarige leeftijd de meeste patiënten op veel te vroege leeftijd overlijden. De ziekte is ongeneselijk.

Echter resultaten van een aantal onderzoeksprojecten bieden nieuwe hoop. Er is zicht op een mogelijk medicijn. Duchenne Heroes zamelt geld in voor onderzoek, behandelingen en medicijnen. Door middel van een 7-daagse mountainbike tocht wordt er geld ingezameld om Duchenne gezamenlijk de wereld ‘uit te trappen’.

Huizers van het jaar

In 2015 is het vriendenteam MTB Team Huizen door het HuizerNieuws uitgroepen tot Huizers van het jaar. Volgens de jury is dit de rede: "Onbaatzuchtig heeft een groep vrijwilligers een bijzondere inspanning verricht door 700 kilometer te fietsen en 86.000 euro op de halen voor mensen die lijden aan Duchenne. Zij hebben laten zien dat er in de maatschappij ook mensen zijn die iets voor een ander doen"

Succes!

Wij zijn blij dat wij ons steentje bij kunnen dragen aan dit geweldige team en fantastische goede doel. Wij willen MTB team Huizen dan ook heel veel succes wensen bij deze loodzware tocht.

Terug naar het overzicht

HomeBlogAlgemeenWebsteen steunt MTB Team Huizen in de strijd te...