Deze Chrome extensies gaan je leven makkelijker maken

10 juli 2020

Is Google Chrome ook jouw favoriete webbrowser? In ieder geval wel de mijne, al jarenlang. Uit mijn ervaring blijkt dat Google Chrome niet alleen sneller en krachtiger is dan zijn concurrenten, maar het werkt logischerwijs net wat soepeler wanneer ik aan de slag moet in de verschillende Google tools.

Net als andere browsers kun je ook Google Chrome uitbreiden met extensies. Met een paar simpele klikken heb je via de Chrome Web Store zo een extensie geïnstalleerd. Er zijn wel duizenden extensies te vinden, de een wat minder serieus dan de ander, maar over het algemeen maken ze je leven en werk makkelijker.

In deze blog deel ik mijn favoriete Google Chrome extensies. En het grote voordeel… ze zijn he-el-maal gratis te installeren.

Fatrank

Met Fatrank kun je erachter komen hoe goed een website scoort op een bepaald zoekwoord. Naast dat de extensie aangeeft op welke positie de site scoort op het desbetreffende zoekwoord, geeft het ook aan welke webpagina scoort. Op deze manier kun je even snel checken hoe jouw eigen website scoort op bepaalde zoekwoorden.

SEO Scout

In één oogopslag kunnen zien welke on-page SEO gegevens een pagina heeft ingevuld? SEO Scout helpt bij het identificeren van SEO-elementen op de pagina zoals paginatitel, metabeschrijvingen, codes, H1’s en H2’s. Zo kun je de webpagina eenvoudig controleren op leesbare manier, zodat je niet meer door de broncode hoeft te bladeren.

Full Page Screen Capture

Het kan weleens handig, of nodig zijn om een volledige screenshot van een pagina te maken. Dus geen onhandig gescroll meer of een jungle aan knip-en-plaksels. Met behulp van Full Page Screen Capture kun je in één klik een screenshot maken die je vervolgens als PDF of PNG op kunt slaan. Smart!

ColorPick Eyedropper

Oké, deze tool komt zeker niet voor de gemiddelde internetgebruiker van pas, maar als je veel doet met webdesign of grafische vormgeving, kun je écht niet leven zonder een color picker. Met ColorPick Eyedropper kun je met één klik een bepaalde kleur van een website oppikken en krijg je vervolgens de bijbehorende HEX- of RGB-code te zien.

WhatFont

Met meer dan een miljoen downloads in de Chrome Web Store is WhatFont dus niet alleen mijn favoriet. De extensie doet waar het goed in is, namelijk heel snel het gebruikte lettertype op de website laten zien. Klik gewoon op het WhatFont icoontje en hover met je cursor over een woord ergens op de webpagina. Zo simpel is het!

Tag Explorer

Tot slot mijn, all time favorite, Tag Explorer die mij precies laat zien welke tags er worden geladen op de pagina. Niet alleen handig om als online marketeer te zien of zaken als Google Analytics en mijn Facebook Pixel juist geïmplementeerd zijn, maar ook om op andermans website te zien welke andere marketing tools gebruikt worden en waar ik (als het goed is) toestemming voor heb gegeven.

Fabiënne is onze online marketeer. Binnen haar rol helpt ze klanten met het behalen van online doelstellingen via onder andere Google Ads, SEO en social media. Zij is gek op (web)statistieken en duikt hier graag voor je in.
Over de auteur
Online marketeer bij Websteen

Contact

Vragen over onze diensten?

We vertellen je graag meer! Mail of bel en we zullen je vragen zo goed en snel mogelijk beantwoorden.

035 - 52 51 676
Binnendelta 9r
1261 WZ Blaricum
Websteen

Heb jij ook een leuke uitdaging voor ons?

We gaan hem graag samen met je aan! Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Websteen