Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

SSL certificaat WebsteenVorige maand kondigde Google aan om het veiliger maken van internet nog meer te gaan stimuleren met een update aan Google Chrome. Ruim twee jaar geleden kwam Google al met het nieuws dat een beveiligde verbinding voor een hogere positie tussen de zoekresultaten gaat zorgen. Met de nieuwste update van Google Chrome gaat HTTPS een nog belangrijkere rol spelen. Sterker nog, vanaf begin januari 2017 markeert Google Chrome (versie 56) om te beginnen alle webpagina's zonder HTTPS-verbinding waarop wachtwoord- of creditcard gegevens gevraagd worden als onveilig. In volgende versies van Google Chrome zullen de waarschuwingen verder uitgebreid worden.

Een HTTPS-verbinding komt tot stand door het gebruik van een SSL-certificaat. Dit vormt een extra veilige laag over het verstuurde webverkeer. Dat houdt in dat de inhoud van de door jou ingevulde gegevens in een formulier (bijvoorbeeld een wachtwoord, bankrekeningnummer of adres) versleuteld (ge-encrypt) verzonden worden en alleen te ontcijferen zijn door de bedoelde ontvanger. Op deze manier kunnen kwaadwillende partijen die het verkeer proberen te onderscheppen nooit de daadwerkelijke verstuurde gegevens zien.

Tegenwoordig gebruik je vaak een openbaar WIFI netwerk. Iedereen die op zo'n openbaar WIFI netwerk zit en voldoende technische kennis bezit, kan het internetverkeer onderscheppen en ingevulde gegevens inzien. Denk aan je gebruikersnaam en wachtwoord van het CMS of een login pagina van een account. Met een SSL certificaat op je website of webshop voorkom je dat dit kan gebeuren. 

Noot: de details van deze veranderingen in Google Chrome zijn terug te vinden in een security blog van Google.

Wil jij ook een SSL-certificaat?

Wil je vertrouwen uitstralen naar de bezoekers van je site en bijdragen aan een veiliger internet? Bestel dan een SSL-certificaat bij Websteen.

Home Blog Dit is hét moment om een SSL-certificaat te bestellen!