Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Google AdWords krijgt een nieuwe naamGoogle AdWords, het advertentieprogramma van Google, wordt op 24 juli Google Ads. Google maakte bekend dat deze naamswijziging symbool staat voor de vernieuwde en verbeterde interface. Google Ads vertegenwoordigt het volledige scala aan campagnetypen dat tegenwoordig beschikbaar is, waaronder Search, Display en Video advertising.

Het is alweer bijna 18 jaar geleden dat Google AdWords geïntroduceerd werd. Sindsdien is er veel veranderd. Zo is mobiel nu een groot deel van ons dagelijks leven en schakelen we sneller over van zoeken, naar video's kijken, online shoppen, games spelen en meer. Er zijn dus meer mogelijkheden om jouw doelgroep te bereiken via verschillende kanalen. De meeste mensen denken bij AdWords alleen de tekstadvertenties in de zoekmachine, maar er is zo veel meer uit de tool te halen. Juist daarom heeft Google als doel om het voor marketeers en ondernemers gemakkelijker te maken om succesvol te adverteren op verschillende kanalen via één platform: Google Ads.

Wat gaat er veranderen?

Allereerst is het goed om te weten dat de rebranding van Google AdWords naar Google Ads geen invloed zal hebben op de prestaties of rapportages van jouw campagnes. De nieuwe naam (Google Ads), de nieuwe URL (ads.google.com) en het vernieuwde logo zullen worden weergegeven in de interface, het Helpcentrum en de factureringsdocumenten. Vanaf 24 juli, het moment van de waarheid, zal Google AdWords definitief worden omgetoverd tot het nieuwe Google Ads. Je hebt dan geen toegang meer tot de vorige AdWords versie.

Nieuwe functionaliteiten van Google Ads

  • Het nieuwe advertentietype Responsive Search Advertenties voert aan de hand van het Google-algoritme AB-testen voor je uit. Hiermee heb je de mogelijkheid tot wel 15 titels en 4 omschrijvingen invoeren. Het machinelearningsysteem maakt daar vervolgens advertenties van en het algoritme zorgt ervoor dat de zoekopdracht zo goed mogelijk wordt gematcht met de meest passende advertentie. Deze functionaliteit zal eind dit jaar ook in Nederland beschikbaar zijn!
  • Local Ad Campaigns is een nieuw advertentietype dat erop gericht is om winkelbezoek te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan zoekopdrachten als 'supermarkt bij mij in de buurt' of 'koffiezaak nu open'. Als adverteerder stel je een budget in en de advertenties worden automatisch gegenereerd op basis van creatieve elementen en locatie-extensies. Google optimaliseert zelf de uitlevering van de advertenties door verschillende kanalen

Hoe kun je je voorbereiden?

In principe hoef je niks te regelen om met het nieuwe Google Ads te gaan werken, dit gaat namelijk vanzelf. Als je regelmatig campagnes onderhoudt, heb je de nieuwe interface vast al een keertje voorbij zien komen. Waar je voorheen nog kon terugschakelen naar de oude weergave is dit vanaf de 24e dus niet meer mogelijk. Wij raden je daarom aan om alvast aan de nieuwe interface te gaan wennen. Dit kun je doen door:

  1. De korte rondleiding van Google te volgen (zie de gele balk na het inloggen) zodat je vóór 24 juli al bekend bent met de nieuwe mogelijkheden en veranderingen.
  2. De referentiekaart te bekijken om de functies die je op dit moment vaak gebruikt snel te kunnen vinden in het nieuwe Google Ads.

Ook succesvol adverteren met Google Ads?

Websteen helpt ondernemers bij het opstarten en beheren van slimme en winstgevende Google Ads campagnes. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Home Blog Google AdWords wordt binnenkort Google Ads