Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Week van creativiteit en innovatie bij WebsteenSoms is er geen budget om een fotograaf in te huren om echt mooie foto’s te laten maken. Maar Googlen naar beeldmateriaal is natuurlijk niet legaal. In dat geval bieden stockfoto's de oplossing. Een aantal grote stockfoto sites bieden een enorme hoeveelheid verschillende foto’s. Voor bijna elk onderwerp is er wel een foto te vinden. Maar hoe kies je een juiste foto voor jouw brand? Wij geven je graag een paar tips!

Gebruik verschillende zoekwoorden

Stockfoto sites maken gebruik van ‘tags’, hierdoor kun je heel specifiek zoeken naar de foto die jij nodig hebt. Zoek heel specifiek, misschien zelfs op kleur en emotie. Vaak kun je bij de foto’s zelf ook gerelateerde foto’s vinden in dezelfde stijl of hetzelfde thema. Filter ook tussen nieuwe en populaire afbeeldingen om meer diversiteit te vinden.

Kies een foto die écht voelt

Week van innovatie en creativiteit, hoe kies je een goede stockfoto?Veel foto’s op stockfoto sites komen Amerikaans over; te gemaakt, te perfect en vaak ontzettend cliché. Onze tip is om naar de foto's te kijken alsof je ze zelf zou hebben gemaakt. Dan is het zeker mogelijk om een foto te kiezen die 'spontaan' genomen lijkt.

Een foto die ergens op slaat

Kies niet alleen een foto die mooi is, maar ook die past bij de content van jouw site. Maakt jouw bedrijf bijvoorbeeld software, kies dan niet voor nummertjes die als bij de Matrix naar beneden vallen. Kies dan bijvoorbeeld voor iemand die de software lijkt te gebruiken. Op deze manier helpt de foto het verhaal te vertellen.

Mensen in de foto

Wij als mensen voelen ons aangetrokken tot andere mensen. Door te kiezen voor een foto met een persoon die sterke emotie toont (blij, verdrietig) voelen de lezers of bezoekers zich begrepen. Dit kan helpen met het verhogen van conversie.

Home Blog Hoe kies je een geschikte stockfoto?