Wij werken vanuit huis en zijn daarom telefonisch minder goed bereikbaar. We vragen je om, indien mogelijk, per e-mail via support@websteen.nl contact met ons op te nemen.
Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Hoog scoren in Google? Een mobielvriendelijke website is een must!

Op 21 april 2015 komt Google met een ingrijpende update die een enorme impact heeft op de mobiele vindbaarheid van websites. Google gaat mobielvriendelijke websites belonen en de vindbaarheid van mobielonvriendelijke sites verlagen. Heeft u geen mobielvriendelijke website, dan stuurt Google minder bezoekers naar u door. U krijgt een lagere ranking. Kom dus snel in actie!

Mobielvriendelijke sites krijgen meer clicks

Een mobielvriendelijke (responsive) website zorgt voor een betere gebruikerservaring. Google is begonnen met het toevoegen van labels aan mobiel vriendelijke websites. Hierdoor zullen gebruikers mobiel vriendelijke sites eerder vinden waardoor die sites meer clicks krijgen. Hoe meer clicks een site krijgt, hoe hoger deze weer uitkomt in de zoekresultaten. Websites die niet mobielvriendelijk zijn, zullen uit de hoogste zoekresultaten verdwijnen.

De boodschap van Google: maak uw website responsive

Sites worden door Google als mobielvriendelijk bestempeld als zij geen gebruik maken van software die niet wordt ondersteund door veel mobiele apparaten, zoals Flash. Google beoordeelt de geschiktheid van weergave op tablets en smartphones op een aantal criteria:

  • Is de tekst groot genoeg om te lezen?
  • Past de inhoud binnen de breedte van het scherm?
  • Zit er voldoende ruimte tussen de links, zodat ze geselecteerd kunnen worden?
  • Staat de viewport voor mobiel ingesteld?
  • Zijn de plug-ins compatible?

Mobielvriendelijke test

U kunt de beoordeling van Google zelf testen. Doe de mobielvriendelijke test en vul uw domeinnaam in op https://search.google.com/test/mobile-friendly

Binnen enkele seconden weet u waar u na 21 april aan toe bent.

Is uw website al mobielvriendelijk?

Niet mobielvriendelijke site? Dit kunt u doen...

Krijgt uw website bij de test geen groen scherm? Dan vertelt Google erbij waarom niet en wat u kunt doen. Als dat niet lukt met een paar kleine ingrepen, is de makkelijkste manier om een mobielvriendelijke site te krijgen, over te stappen op een responsive website. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Ik wil een mobielvriendelijke website

Terug naar het overzicht

HomeBlogInternet marketingHoog scoren in Google? Een mobielvriendelijke w...