Wij werken vanuit huis en zijn daarom telefonisch minder goed bereikbaar. We vragen je om, indien mogelijk, per e-mail via support@websteen.nl contact met ons op te nemen.
Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Referrer Spam: Hoe je statistieken beïnvloed worden voor advertentiedoeleinden

Gebruikt u Google Analytics? Dan heb je waarschijnlijk last van Referrer Spam. Deze vorm van spam zorgt ervoor dat in je statistieken links naar de website van de spammer komen te staan. Dit zorgt er ook voor dat de gegevens die jij uit Google Analytics haalt niet betrouwbaar meer zijn. Hieronder leest u meer over de werking van en oplossingen voor Referral Spam.

Wat is Referrer Spam?

Wanneer een webbrowser via een link van de ene naar de andere pagina surft wordt er informatie meegestuurd over de referrer (bron). Hiermee kan de eigenaar van de website zien waar de gebruikers vandaan komen op het moment dat zij zijn website bezoeken. Het kan voorkomen dat spammers een bot instellen die veelvuldig een pagina opvraagt en de website van de spammer als referrer instelt, om zo deze website in de statistieken van de website die wordt bezocht te laten verschijnen. Als dit gebeurt spreken we van Referrer Spam.

Is Referrer Spam slecht?

Referrer Spam beïnvloedt de statistieken van je website. Op deze manier krijg je een verkeerd beeld over de hoeveelheid bezoekers en hoe zij jewebsite gebruiken. Het aantal bezoekers zal namelijk veel hoger lijken. Daarnaast bezoeken spambots op je website vaak maar één pagina en voor een korte tijd. Dit verhoogt de bouncerate (de verhouding tussen het aantal bezoeken waar maar één pagina wordt bekeken en de totale hoeveelheid bezoeken) en verlaagt de gemiddelde tijd die een gebruiker op je website besteed.

Wat kan Websteen doen?

Websteen kan:

  • Filters toepassen op analyseprogramma’s om zo alle verkeer afkomstig van Referral Spammers uit te sluiten van rapportage.
  • Verkeer afkomstig van de websites van Referal Spammers blokkeren.

Interesse?

Neem dan snel contact op met Websteen

Terug naar het overzicht

HomeBlogInternet marketingReferrer Spam: Hoe je statistieken beïnvloed wo...