Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Week van creativiteit en innovatie bij WebsteenDe afgelopen jaren zien we steeds vaker illustraties terug komen in webdesign en advertenties. Het kan een toevoeging zijn op jouw brand. Ze helpen je om jouw verhaal op een abstractere en simpele manier te vertellen met een eigentijdse en jeugdige uitstraling. Hoewel het niet geschikt is voor ieder brand, is het misschien toch eens goed om na te denken over de voordelen van illustraties.


Illustraties helpen de lezer een verhaal beter begrijpen

Soms is een verhaal te ingewikkeld om te fotograferen. Door de foto te bewerken kan het ook snel te complex worden. De kracht van illustraties is dat ze vaak een verhaal beter kunnen vertellen dan een foto, zonder hele ingewikkelde vormen te gebruiken. Denk maar eens aan de instructie boekjes van IKEA, die zouden veel te ingewikkeld zijn als je het met alleen tekst af zou moeten. De simpele illustraties in de handleiding helpen je stap voor stap het meubel te begrijpen. Tenzij er specifieke schroefjes ontbreken, dan blijft een IKEA kastje altijd een uitdaging!

Een toevoeging aan jouw brand

Een illustratie kan herkenbaarheid maken voor jouw brand. Door een specifieke stijl en kleurstelling aan de illustraties toe te voegen gaan mensen jouw brand herkennen. Daarnaast brengt het personaliteit. Zo heeft Google bijvoorbeeld een eigen specifieke stijl ontwikkeld voor illustraties en kleurstellingen die veel mensen herkennen.

Websteen websites die gebruik maken van illustraties:

Creëer een thema

Misschien wil je niet je brand vertegenwoordigen met illustraties, maar alleen een evenement of product. Hiervoor kun je een Spot illustratie gebruiken. Dit is een stand-alone illustratie die iets specifiek promoot. Dit kan van alles zijn dat te maken hebben met dit evenement of product.

Houd het simpel

Veel bedrijven kiezen ervoor om fotografie te gebruiken en hun diensten uit te lichten met iconen. De meest simpele en duidelijke vorm van illustraties. De iconen helpen het verhaal te vertellen over de specifieke dienst.


Hoe vind ik illustraties?

Het allermooist zou zijn om een illustrator in te huren en samen een stijl te verzinnen. Maar soms valt dit buiten het budget. Een andere optie is om via een stock site afbeeldingen te kopen. Tegenwoordig is stock niet alleen maar fotografie, maar ook een hele hoop illustraties. Bij het aanschaffen van dit soort illustraties is het belangrijk dat de illustratie jouw verhaal vertelt én dat de illustraties niet in te veel verschillende stijlen zijn. Soms is het handig om daarom één artiest te kiezen met de stijl die bij jouw brand past.

Voorbeelden van iStock artiesten:

Home Blog Kiezen voor een illustratie in plaats van een afbeelding