Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Al bijna 250 miljoen euro aan vastgoedfinanciering, een interview met Koen en Wouter, Laravel developers bij Internetbureau Websteen uit Blaricum.

Om de bovenstaande video te bekijken is het noodzakelijk om de marketing cookies te accepteren.

Wat ooit begon als simpele klantenportal achter de website van vastgoedfinancierder Mogelijk is door internetbureau Websteen uit Blaricum uitgebouwd tot een mega-applicatie waar alle bedrijfsprocessen op draaien. Meer dan 200 miljoen euro aan vastgoed is via de Laravel applicatie gefinancierd.

10 vragen aan Laravel-developers Koen en Wouter over het hoe, wat en waarom van deze applicatie. 100% gebouwd op Dragonfly; een door Websteen gebouwd framework bovenop het Laravel framework.

Samenwerking Mogelijk Vastgoedfinancieringen en Laravel developers van Websteen

1. Vertel eerst even wat over Websteen, het bedrijf waar jullie werken

“Websteen is een internetbureau uit Blaricum. Ooit gestart als websitebouwer maar intussen houden we ons ook steeds meer bezig met grotere webapplicaties. Meestal gebaseerd op Laravel.”

2. Kunnen jullie samenvatten wat jullie allemaal voor Mogelijk hebben gedaan?

Koen: “Het begon allemaal eigenlijk heel klein. We hadden de website voor Mogelijk gemaakt en de opdrachtgever wilde hier graag een klantenportal bij. Na verloop van tijd is hier een medewerkersportal bijgekomen die is uitgegroeid tot een systeem waar alle bedrijfsprocessen van Mogelijk in zitten. Van het genereren en ondertekenen van documenten tot het inzien van de marketing-KPI’s”

3. Welke rol heeft Laravel en jullie eigen framework Dragonfly hierin gespeeld?

Koen: “In eerste instantie bouwden we de applicatie in onze standaard PHP-codebase maar al snel bleek dit niet toereikend voor alle wensen die Mogelijk had. We zijn toen overgestapt op Laravel. Na verloop van tijd hebben we hier Dragonfly bij gebouwd.“
Wouter: “Dat het zo groot zou worden hadden wij ook nooit kunnen denken!”

4. Noem eens een functionaliteit uit Dragonfly waar jullie echt trots op zijn?

“In de applicatie voor Mogelijk zitten superveel datatabellen. Dankzij een generieke data-grid generator kunnen we die nu met een paar regels code genereren. En dat heeft ons al heel wat uurtjes tijd gescheeld.”

Samenwerking Mogelijk Vastgoedfinancieringen en Laravel developers van Websteen

5. Hoe komen jullie eigenlijk aan de naam Dragonfly?

“Eigenlijk hebben we gewoon een codename-generator gebruikt. Maar dat mag niet in het interview haha.”

6. Hoe zorgen jullie ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft in de applicatie?

“De belangrijkste modules en componenten zitten allemaal in ons generieke framework Dragonfly. Dit wordt allemaal automatisch getest door middel van unittests. We zitten inmiddels op een code-coverage van 85%. Verder checken we elkaars werk door middel van pull-requests, hebben we een aparte staging-omgeving, etc. Alles om te zorgen dat de applicatie bij de klant 100% vlekkeloos draait.”

7. Jullie zijn beiden direct na je opleiding bij Websteen komen werken. Deze werkwijze leer je niet op je opleiding toch?

Koen: “In mijn eindproject op de universiteit heb ik wel leren werken met Git en Test Driven development enzo. Maar het meeste leer je toch ‘on the job’.”
Wouter: “We gaan wel af en toe naar conferenties. Zo zijn we naar Laracon in New York geweest”.
Koen: “En we maken regelmatig tijd vrij om ons te verdiepen in nieuwe systemen. Zo hebben we Dragonfly ontwikkeld op onze ‘innovation-friday’.

8. Hebben jullie ook wel eens mindere momenten bij het werken aan de applicatie?

“Zoals elke baan. ? Zo zijn er wel eens situaties geweest dat we API’s van externe partijen moesten integreren, waarbij de documentatie niet goed was of de werking niet conform de documentatie. Als je van goed gedocumenteerde en werkende systemen houdt is dat best wel eens frusterend.”

9. Hoe is de samenwerking met de klant?

“We hebben eens per 3 weken een bespreking met de klant. Dan stellen we vast welke features we de komende sprint gaan ontwikkelen en wat de prioriteit hiervan is. Tussendoor schakelen we nog regelmatig als we vragen hebben. Ook komt er nog weleens een ‘high-prio’ klusje tussendoor. Het is erg leuk dat we de klant ook regelmatig zelf spreken. We merken dat ze blij zijn met ons werk en dat het echt impact heeft op hun bedrijf.”

10. O ja, waaraan merken jullie deze impact dan?

“Het hele kantoor van Mogelijk hangt vol met schermen met de door ons gemaakte dashboards. Eigenlijk is het hele bedrijf georganiseerd rond de applicatie die wij hebben gemaakt. Als wij ons werk goed doen kunnen zij hun werk ook goed doen. Gelukkig laten ze regelmatig merken dat ze erg blij met ons zijn.”

Bedankt jongens en succes met de applicatie!

Home Blog Samenwerking Mogelijk Vastgoedfinancieringen en Laravel developers van Websteen