Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Het is maandagmiddag wanneer ik mijn auto parkeer in de Nassaustraat in Maarssen. Terwijl ik door de winkelstraat loop, zie ik het gezellige terrasje van Maarssen aan de Kook al vol zitten. Ik ga sfeer proeven bij onze klant Maarssen aan de Kook. 

Maarssen aan de Kook is dé kookstudio van Maarssen en omstreken. Een plek waar je overdag kunt genieten van een heerlijke kop koffie, een verrukkelijk stukje gebak of een lunchgerecht van de wisselende menukaart. 's Avonds worden hier gezellige kookworkshops gegeven of kun je terecht voor een plekje aan de 'aanschuiftafel'. Ik ging langs en sprak met eigenaren Rik en Sandra van der Schaft.

Rik en Sandra zijn een gouden combinatie. De kernwaarden passie, inspiratie, aandacht, puur en culinair zitten in hun DNA en zijn voelbaar door het gehele pand. Waar Rik een liefde heeft voor voeding en mooie ingrediënten, is Sandra de gastvrouw die precies weet waar haar gasten op dat moment behoefte aan hebben. Niet alleen werd ik ontvangen met een cappuccino (mét latte art), ik kreeg er daarnaast ook nog een huisgemaakte brownie bij.

Wat maakt jullie anders dan andere kookstudio's?
"Wij werken uitsluitend met kwalitatief, hoogwaardige ingrediënten. (H)eerlijke seizoenproducten uit de streek, waarbij we de lokale ondernemer zo veel mogelijk proberen te ondersteunen. Zo hebben wij bijvoorbeeld op onze bierkaart de Maerssener Gagel Blond van Brouwerij De Vecht. Echt een aanrader!"

Hoe ziet een avond bij Maarssen aan de Kook er uit?
"Dat verschilt erg veel. Soms hebben we kookworkshops van grote groepen, soms partijen die genieten van onze wisselende menukaart, soms een gezellig kookclubje met vriendinnen, maar ook de open kookworkshops waarbij je 'alleen' komt of de ouder-kind workshop zijn een groot succes. Kortom, elke dag is hier anders."

Wat vinden jullie zelf de leukste workshop?
"Elke workshop is leuk.. het zijn vooral de gasten die het nóg leuker maken. Gezellige groepen met gasten die naast wat willen leren in de keuken ook gewoon een avondje uit willen zijn. Het is mooi om hen met een goedgevulde buik en een glimlach op het gezicht te zien vertrekken."

Jullie hebben inmiddels ruim anderhalf jaar een website van Websteen. Kunnen jullie iets vertellen over hoe jullie bij ons terecht zijn gekomen?
"Voor Maarssen aan de Kook hadden wij een kookstudio in Baarn. Een gezellig concept, maar uiteindelijk zagen wij een kans in Maarssen. Na het ontwerpen van een logo en huisstijl kwamen wij via een gedeelde connectie in contact met Websteen. Er was eigenlijk direct een klik. De betrokkenheid die Websteen toonde, sluit precies aan bij onze manier van werken. Wij waren natuurlijk startende en dan telt vrijwel elke euro. Het was zo'n verademing om eindelijk eens met een partij aan tafel te zitten die écht mee denken binnen ons budget."

En hoe bevalt jullie website?
"Het is heel fijn dat we zelf dingen eenvoudig kunnen aanpassen in het CMS en als dit even niet lukt, dan kunnen we altijd bij jullie terecht. Mede dankzij jullie inspanning worden we ook goed gevonden in Google en krijgen we reserveringen en offertes binnen via de website."

Oke, deze brownie was echt goddelijk. Wat is het geheim?!
"Rolo."

Ook honger gekregen?

Bekijk eens de website van deze gezellige kookstudio. En wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Meer bekendheid of nieuwe klanten? Neem dan gerust even contact op.

Geschreven door Fabiënne Kamer.

Home Blog Sfeer proeven bij Maarssen aan de Kook