
Een CMS training bij Websteen
Tijdens onze CMS training gaan we in 1 uur samen heel intensief aan het werk met jouw website. We leren je alle ins en outs van ons CMS. Hierbij ontdek je wat je allemaal gemakkelijk zelf kunt doen. Je kunt de CMS training volgen bij ons op kantoor in Blaricum of kiezen voor een online training. Vaak is het aan te raden om één of meerdere collega’s bij de training aan te laten sluiten. Hierdoor zijn er in jouw organisatie altijd meerdere mensen die kennis hebben van ons CMS en er mee kunnen werken.
Een goed begin is het halve werk
Uit ervaring weten we dat het heel effectief is als je voorafgaand aan de CMS training een lijstje maakt met al jouw vragen, opmerkingen en overige aandachtspunten met betrekking tot je website. Tijdens onze CMS training kunnen we daar dan direct op ingaan. Wel zo praktisch toch?
Alle ins en outs in 1 uur
Misschien heb je tijdens het ontwikkelen van jouw website al eens ingelogd. Zo niet dan leggen we als eerste uit hoe je inlogt. Vervolgens lopen we, ‘aan de achterzijde’ jouw website volledig door. We leggen tijdens onze CMS training onder meer uit hoe je onze bijzonder gebruiksvriendelijke teksteditor gebruikt, hoe je foto’s en video’s plaatst en hoe je linkjes en buttons maakt. Natuurlijk laten we ook zien op welke manier je extra webpagina’s aanmaakt en hoe je slim gebruikmaakt van de verschillende widgets. Tijdens de training geven we je ook tips mee hoe je je website kunt optimaliseren voor zoekmachines. Uiteraard komen ook jouw vragen en opmerkingen aan bod. Afsluitend bespreken we wat er eventueel nog nodig of gewenst is voor het live zetten van je nieuwe website.
Na de Websteen CMS training kun je volledig zelfstandig aan het werk met het onderhouden, aanpassen en SEO-technisch optimaliseren van je website. Uiteraard blijven we beschikbaar voor al je vragen. Maak je nog geen gebruik van het nieuwe Websteen CMS? Of wil je een afspraak inplannen voor jouw CMS training? Neem direct contact met ons op.
Meer weten over ons unieke CMS?
Laten we eerst aangeven wat het verschil is tussen een ‘open source’ en een ‘closed source’ Content Management Systeem. Een open source CMS heeft een zogenoemde open broncode en is daardoor voor elke ontwikkelaar inzichtelijk en toegankelijk. Voor deze software worden vrijwel continu zowel gratis als betaalde plug-ins (extra functionaliteiten) ontwikkeld. De meest bekende open source CMS’en voor websites zijn WordPress, Joomla en Drupal. WordPress, van oorsprong een blogsysteem, is verreweg het meest gebruikte open source CMS. Wereldwijd zijn er miljoenen WordPress-gebruikers en er zijn vele ontwikkelaars die WordPress plug-ins maken en aanbieden. Omdat er zoveel mensen, elk op hun manier, met en aan deze software werken is het van groot belang om regelmatig je WordPress website te (laten) updaten met de nieuwste softwareversies en te zorgen voor een goede back-up, onder meer om te voorkomen dat je website gehackt wordt.
Websteen is haar klanten inderdaad van dienst met een volledig zelf ontwikkeld en gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS) voor websites. Om eerlijk te zijn: daarmee ben je inderdaad aan ons gebonden voor aanpassingen, uitbreidingen, hosting en back-ups. In het uiterste geval: als je over wilt stappen naar een ander webbureau krijg je netjes alle data van ons mee en moet je webbouwer opnieuw een website voor je bouwen. Dat geldt als je overstapt naar een andere webbouwer met een eigen CMS maar ook als je besluit om bij ons weg te gaan en je website door een ander te laten bouwen met behulp van bijvoorbeeld de open source-software WordPress.
Natuurlijk kunnen er allerlei reden zijn om uit elkaar te gaan. We kunnen elkaar ontgroeid zijn omdat je organisatie inmiddels te groot of te klein is geworden. Je kunt door een overname of samenvoeging bepaalde zaken willen herstructureren. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je gewoon behoefte hebt aan een frisse blik van een andere websitespecialist.