Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn
Als jonge ondernemers startten Arjan Bonefaas en Gert Schaap hun bedrijf ongeveer op hetzelfde moment als Roy en Dennis Jongerden begonnen met Websteen

Als jonge ondernemers startten Arjan Bonefaas en Gert Schaap hun bedrijf ongeveer op hetzelfde moment als Roy en Dennis Jongerden begonnen met Websteen. "We zaten bij elkaar om de hoek, dus hadden elkaar gauw gevonden", aldus Arjan. Wat begon met een eenvoudige website in de tuning voor particulieren waarin Arjan en Gert hun chiptuning diensten aanboden, groeide uit tot een internationale hightech-business waar geavanceerde webapplicaties voor nodig zijn.De kennis en professionaliteit van Websteen groeide in hetzelfde tempo als de chiptuning business waardoor zij steeds kunnen leveren wat Arjan en Gert nodig hebben. Arjan: “We zijn eigenlijk samen groot gegroeid.”

Arjan legt uit wat chiptuning precies inhoudt: “Met Chiptuning passen we de motormanagementsoftware aan. De parameters van de motormanagementsoftware worden opnieuw afgestemd, maar dan met idealere waardes. Zo wordt de hoeveelheid brandstof die mag worden ingespoten en op welk tijdstip dit gebeurt aangepast en geoptimaliseerd. Je auto gaat er sneller, zuiniger en efficiënter van rijden.”

Van lokaal tuningsbedrijf naar internationale business

In eerste instantie boden Arjan en Gert hun chiptuning-diensten aan aan particulieren. Maar als echte ondernemers zagen zij kansen voor groei. “Wij hebben hoogwaardige software ontwikkeld waar tuners over de hele wereld interesse in hebben”, vertelt Gert. “Dus ontwikkelden we Dyno-ChiptuningFiles.com waarmee tuners voor hun klanten tuningfiles kunnen kopen. En om het pakket af te maken, hebben we ook Tuning-Shop.com waar we de hardware verkopen om onder meer auto’s uit te kunnen lezen.” Inmiddels hebben Arjan en Gert zo’n 8.000 actieve klanten uit de hele wereld en tunen zij samen met hun team meer dan 200 files per dag.

Alles via het web

In Dyno-ChiptuningFiles.com maken klanten een account aan en kopen ze credits waarna ze aan de slag kunnen. Om een geoptimaliseerde tuningfile te krijgen, moet de klant eerst de uit de auto uitgelezen file uploaden. “Onze software gaat dan aan de slag”, vertelt Arjan. “In veel gevallen volledig automatisch, in andere gevallen met handmatige assistentie van onze vakmensen. In gemiddeld 14 minuten heeft de klant dan zijn tuningfile retour en kan hij de auto ermee optimaliseren. Je begrijpt dat dit proces aan de achterkant de nodige techniek vereist. En die techniek levert Websteen ons met hun webapplicaties.”

Schakelen met Websteen

Toen Arjan en Gert in 2008 nog niet veel meer nodig hadden dan een aantrekkelijke website met een contactformulier en Websteen nog klein was, was het snel schakelen. Een mailtje, een telefoontje, drie woorden waren genoeg. Inmiddels is alles een stukje geavanceerder en dus ook ingewikkelder. “Soms mis ik die oude tijd wel”, verzucht Arjan. “Maar met onze systemen kan dat natuurlijk niet meer, daar pas je niet zomaar even wat in aan. We hebben daarom een product owner in dienst en die schakelt met de ontwikkelaars van Websteen. Die zorgen dat ze zo veel mogelijk ‘kritische’ vragen stellen zodat wij onze wensen zo goed mogelijk formuleren. Dat maakt dat je uitkomt waar je wilt zijn.”

Wat onveranderd blijft, is de kwaliteit die Websteen levert en de betrouwbaarheid waarmee ze dat doen, vindt Arjan. “Ze hebben echt veel geïnvesteerd in kennis en in hun mensen. En Roy en Dennis zijn gelukkig nog steeds die twee jongens van om de hoek die zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen.”

Bekijk de case van Dyno-ChiptuningFiles

Home Blog "Wij zijn samen groot gegroeid"