GRATIS workshop optimaliseer je website met AI!

Lees verder
Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Zo begin je als bedrijf met videomarketingRuim 90% van de ondernemers in Nederland is dit jaar van plan om ‘iets’ met video te gaan doen. Uit onderzoek blijkt dat een video op een webpagina ervoor zorgt dat een bezoeker gemiddeld twee tot vijf minuten langer op je website blijft. De kans op conversie is in deze twee tot vijf minuten dus ook hoger. Misschien zit jij er ook al geruime tijd over na te denken en heb je twijfels over hoe video een meerwaarde kan zijn voor jouw bedrijf. Ons advies is dan vooral om actie te ondernemen! Video is namelijk niet alleen voor branding doeleinden geschikt, maar kan ook een geschikt hulpmiddel zijn om bijvoorbeeld een kijkje behind the scenes te geven.

Kom professioneel over

Voor het maken van een video hoef je zeker niet te beschikken over een groot acteertalent. Het belangrijkste is dat de video past bij het bedrijf en dat de video er professioneel uitziet. Met een telefoon kun je tegenwoordig een heel eind komen, maar wees hier voorzichtig mee! Het gebeurt vaak dat de video zijn kwaliteit verliest tijdens de nabewerking. Ben je van plan om vaker te gaan filmen? Overweeg dan om een camera aan te schaffen en zorg voor een cameraman met een vaste hand.

Ideeën voor videomarketing

De mogelijkheden met video zijn oneindig. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil, maar een eenvoudige video werkt vaak ook goed. Nog geen idee wat voor video leuk en relevant is voor jouw bedrijf? Dan geven we je graag wat ideeën waar je inspiratie uit kunt halen:

  • Uitleg over een product of dienst
  • Tutorials
  • Tips & Tricks
  • Bedrijfsvideo
  • Vlog
  • Nieuwe medewerkers introduceren
  • ‘Werken bij’ waarin een medewerker een dag of week wordt gevolgd
  • Q&A waarin veel gestelde vragen worden behandeld
  • Interview met een professional uit het vakgebied
  • Webinar (online uitzending met als doel kennisoverdracht)

Lengte van de video

De lengte van video speelt een grote rol. Hoe korter, hoe krachtiger leek de trend te zijn. Maar we zien dat wanneer een video te kort is er weinig ruimte overblijft voor het overbrengen van de boodschap. Het is dus van belang een goede balans te vinden tussen tijd en boodschap. Onze online concentratieboog wordt steeds korter. De eerste drie seconde zijn bepalend of onze ogen verder willen kijken. Uit onderzoek blijk dat de grootste kijker ‘drop-off’ op social media na twee minuten plaatsvindt. Dit gedrag herken je wellicht. Als je een video opent, gaan je ogen namelijk al snel naar de lengte van de video. Duurt deze bijna 17 minuten, dan ben je eerder geneigd om de video weg te klikken. Natuurlijk is het voor bepaalde doeleinden wel van belang om langere video’s te maken, zoals een interview of webinar. Zorg er in ieder geval dat de video boeiend blijft voor de kijker.

Viral met je video

Wanneer je video eenmaal klaar is, hoop je natuurlijk dat deze zo veel mogelijk door je doelgroep wordt bekeken. We hoeven je vast niet meer te vertellen dat je verschillende social media kanalen hier meer dan geschikt voor zijn. Je mag best trots zijn op je eigen werk en dit laten zien aan je volgers. Voeg in je post wat ludieke hashtags toe, maak het aantrekkelijke content om te delen en wie weet gaat je video viral. Garantie op succes is er niet, maar nooit geschoten is altijd mis. Voeg de video toe aan het Youtube kanaal van je bedrijf en wijd een blogartikel aan de video. Is jouw video te lang voor een specifiek social media kanaal? Voeg dan gewoon de (verkorte) link naar Youtube of naar de pagina op je eigen website toe in je post.

Wil jij ook 'iets' doen met videomarketing?

Dan leggen we je er graag alles over uit! Bij Websteen maken wij regelmatig video’s voor onze klanten en onze eigen content. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Meer online marketing

Home Blog Zo begin je als bedrijf met videomarketing