Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

De 'geuren en de kleuren' van alle verschillende wijnen

Op zijn vijftiende werkte Rutger Siersma, als bijbaantje, bij een klassieke wijnwinkel in Bussum. Hier keek hij met verbazing naar de mannen die uren konden praten over de 'geuren en de kleuren' van alle verschillende wijnen. Rutger bleef hangen in het wijnvak en vond het fantastisch. In 2006 begon hij voor zichzelf met Siersma Wijnadvies en heeft nu inmiddels drie vestigingen: in Huizen, Laren en Baarn.

Opdrachtgever

Siersma Wijnadvies

Klant sinds

mei 2016

Klantreview

10/10

Samenwerking

Roy en Dennis kennen Rutger al sinds de middelbare school, waar ook zij een passie voor wijn ontwikkelden. Met een van hun eerste webshops De Slijterij aan Huis kwamen ze opnieuw in contact met Rutger en ontstond er een vaste samenwerking. Een paar jaar later heeft Rutger deze webshop overgenomen en kwam het plan om de webshop van wijnadvies.nl te gaan ontwikkelen.

Een super goede nieuwe webwinkel voor Siersma Wijnadvies.

Bij het bouwen van een webshop komt veel kijken. Welke categorieën maken het navigeren zo overzichtelijk mogelijk? Wat voor filters maken het vinden van de juiste wijn eenvoudig? Wat zijn de mogelijkheden om het bestelproces zo laagdrempelijk mogelijk te maken? Zo maar wat vragen die gesteld dienen te worden. Op basis van uitvoerig onderzoek zijn we aan de slag gegaan en hebben we een eerste schets kunnen presenteren.

Alles in de webshop is maatwerk; eigen iconen, vlaggen van populaire wijnlanden en een countdown voor wanneer de Wijn van de Maand aanbieding afloopt. Door de specifieke filters kun je als bezoeker eindeloos filteren en doorklikken om meer te lezen over landen, gebieden, producenten en druivenrassen. De shop is daardoor meer dan alleen een webshop. Het is dé online plek om kennis op te doen over wijn, video's te bekijken en op de hoogte te blijven van het nieuws uit de wijnwereld.

Over de samenwerking

"Bij de eerste ontwerpen zat ik al op het puntje van mijn stoel van enthousiasme. Je merkt dat het team van Websteen met je meedenkt. Van de marketeers (met affiniteit met wijn haha) tot aan de vormgevers en de programmeurs. Alles is ingericht op de eindgebruiker. Of ik dat nu ben als webshop eigenaar of als bezoeker, mijn webshop werkt prettig. Tijdens de ontwikkeling van mijn webshop heb ik tussentijds feedback kunnen leveren waar Websteen vervolgens weer mee verder kon. Jullie doen wat jullie beloven. In elke fase word je als klant betrokken, dat vind ik heel prettig."

"Met deze webshop ontvang ik niet alleen dagelijks meer online bestellingen, mijn aanzien in de wijnwereld is ook dusdanig gestegen. Door mijn extreem professionele website straal ik autoriteit uit en kan ik Siersma Wijnadvies nog beter als merk neerzetten."

Rutger Siersma
Rutger Siersma Eigenaar Siersma Wijnadvies

Het resultaat en vervolg

"De vernieuwde webshop is in het najaar van 2017 live gegaan. Een moment waar ik echt naar uit heb gekeken. Waar ik bij mijn vorige webshop veen tiental orders per maand had, heb ik er nu wel eens tien op één dag. Daarnaast word ik ook goed gevonden in Google en sta ik met de meeste wijnen op de eerste pagina. Daar kon ik voorheen alleen maar van dromen. Websteen ondersteunt mij ook op online marketing gebied. Zo ben ik ook met advertenties te vinden in Google (Shopping) en op Facebook. Ik ben zeer tevreden."

"In het kader van successen vieren, hebben we met het hele team van Websteen en Wijnadvies bij mij in de winkel in Huizen een mooie fles champagne geopend en een toast uitgebracht op deze fantastische samenwerking!"

10/10
Het team van Websteen heeft werkelijk een fantastisch resultaat neergezet met onze nieuwe website! Ik heb nog nooit zelf zo lang op één en dezelfde website gezeten, puur omdat het zo leuk is om rond te kijken! Het klikt makkelijk door en de techniek die er achter zit is geniaal! Echt één van mijn best bestede centen sinds ik ondernemer ben!
Rutger Siersma
Rutger Siersma Eigenaar - Siersma Wijnadvies

Home Cases Webshop voor Siersma Wijnadvies