Samen jouw kansen benutten

De oplevering van een werkend product is niet het eindpunt van onze samenwerking. Wij gaan voor het beste resultaat door slimme technieken in te zetten, te zorgen voor een schaalbaar product en zinvolle ondersteuning te bieden. Wij ondersteunen klanten door te zorgen voor onderhoud, updates en support. Samen benutten we al jouw kansen op een creatieve manier en bieden we ondersteuning bij de dagelijkse activiteiten.

Hoe ondersteunen we jou?

Support

Heb je een vraag, verzoek of probleem? Wij helpen je snel weer op weg. Wij werken met een support strippenkaart waarmee je zelf bepaalt hoeveel uur je wilt inkopen. Dat is niet alleen efficiënt, maar zo hou jij ook grip op de rekening en voorkomen wij dat er achteraf verrassingen zijn. Wij bieden ondersteuning al per vijf minuten aan, waardoor je voor alle zaken bij ons terecht kunt. Ook als het om een korte vraag gaat.

Online marketing

Zoek jij een partner die met je mee kan denken over de optimalisatie van jouw website of webapplicatie? Wij richten pakkende campagnes in, die jouw doelgroep aanspreekt via de juiste kanalen. Zo kunnen wij jou verder helpen met remarketing, contentmarketing, zoekmachine optimalisatie (SEO) of online adverteren. Natuurlijk delen we onze resultaten in heldere rapportages.

Veelgestelde vragen over nazorg & beheer

We durven wel te zeggen: heel snel. Heb je een vraag of wil je een aanpassing of uitbreiding door ons laten doorvoeren? Dan bel of mail je ons gewoon tijdens kantooruren (035 - 52 51 676). We hebben geen ticket-systeem want klanten zijn voor ons geen nummer, het verlenen van persoonlijke service en support staan bij ons hoog in het vaandel. Na je belletje of e-mailtje voert één van onze supportmedewerkers de werkzaamheden gewoonlijk binnen hooguit 1 of 2 werkdagen voor je uit, afhankelijk van de aard en omvang van de werkzaamheden natuurlijk. Kleine aanpassingen voeren we eventueel direct voor je uit terwijl we telefonisch contact hebben.

Lees verder

Bij Websteen staat transparantie voorop, ook wat betreft kosten. Voordat wij een website ontwikkelen ontvang je van ons een heldere offerte waarin we de verschillende werkzaamheden volledig specificeren. Je komt hierdoor nooit voor verrassingen te staan. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Na oplevering van de website zijn er bijna altijd nog enkele puntjes die veranderd of verbeterd moeten worden. Vallen die binnen de ‘scope’ van wat we overeengekomen zijn in de offerte? Dan gaan we daar natuurlijk flexibel mee om en rekenen we geen extra kosten. Want we begrijpen maar al te goed dat er altijd zaken kunnen zijn die aan je aandacht zijn ontsnapt of dat er voortschrijdend inzicht is binnen je organisatie.

Lees verder

Nee, beslist niet, hoewel een beetje technische kennis geen kwaad kan. Het door Websteen ontwikkelde Content Management Systeem is uiterst gebruiksvriendelijk. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je technische kennis hebt als je zelf inhoudelijke wijzigingen wilt doorvoeren in je website. Je hoeft alleen maar om te kunnen gaan met een programma zoals Microsoft Word of een ander tekstverwerkingsprogramma. Bij de ontwikkeling van ons CMS was gebruiksgemak en uiteraard ook een optimale betrouwbaarheid en veiligheid altijd van groot belang. En dat is het nog steeds.

Lees verder

Online marketing is een continu proces waarbij het draait om vindbaarheid, branding, verleiding en conversie. Samen met jou verleiden wij je bezoekers en sporen ze aan tot actie! Dit proces kan gevisualiseerd worden als een marketing trechter (sales funnel).

Lees verder

Meer dan goed. Jouw data is bij ons in de best mogelijke handen. Net als bij het bouwen van websites en webapplicaties doen wij ook op het gebied van dataveiligheid namelijk geen enkel compromis. Alleen het beste is goed genoeg. Als geen ander beseffen we hoe belangrijk jouw data is en dat wij daar, zoals dat wettelijk heet, ‘als een goed huisvader’ voor moeten zorgen. Dat doen we dan ook.

Lees verder

Home Diensten Nazorg & beheer