Oplossingen op maat

Onze oplossingen worden op maat ontwikkeld en kunnen daardoor van grote waarde zijn voor jouw bedrijf, bedrijfsprocessen en klanten. Dit is mogelijk, omdat wij onze maatwerk oplossingen precies laten aansluiten op wat jij nodig hebt. Zo creëren wij een optimale ervaring en efficiënte manier van werken. Onze developers werken nauw samen, zorgen voor frequente afstemming en houden grip op de planning en uitvoering.

Hoe realiseren we jouw wensen?

Front-end development

Onze webdesigners (front-end developers) zetten dagelijks ontwerpen om in een tot op de pixel nauwkeurige template voor een website of webapplicatie. Ze schrijven HTML, CSS, JavaScript en ingewikkelde programmeercodes waar we je niet mee lastig gaan vallen. Deze templates worden getest in de moderne browsers en zijn geschikt voor de diverse schermformaten (desktop, tablet en mobile). Wij werken met de nieuwste technieken op het gebied van front-end development. Tot slot houden wij ook rekening met de laadsnelheid en werken wij zoveel mogelijk volgens de webrichtlijnen.

Back-end development

Onze websites en webapplicaties hebben een betrouwbaar fundament door het veel gebruikte framework Laravel. Dit is een handig framework waarbij je snel en efficiënt functionaliteiten kan ontwikkelen. Wij leggen de lat graag nog wat hoger. Daarom hebben we bovenop Laravel, een tweede, eigen framework ontwikkeld: Dragonfly. Met Dragonfly hebben we een schil rondom Laravel gemaakt. Hierdoor kunnen wij, door ons zelf ontwikkelde, functionaliteiten gemakkelijk hergebruiken. Alle functionaliteit die Laravel (of een third party package) niet heeft, die we wel standaard aan onze klanten willen leveren, bouwen we zelf en zetten we in Dragonfly.

Content Management Systeem (CMS)

Om het beste resultaat te bereiken, gebruiken wij voor de bouw van jouw website de nieuwste en slimste technieken. Wij werken met een, door ons zelf ontwikkeld, systeem hiervoor. Ons Content Management Systeem (CMS) is veilig, snel en flexibel. Wij kunnen met gemak maatwerkoplossingen ontwikkelen, maar zorgen ook dat je alleen die functionaliteiten krijgt die je écht nodig hebt. Ons CMS is altijd op maat gemaakt, is eenvoudig in beheer, heeft een snelle laadtijd en is geoptimaliseerd voor zoekmachines (SEO).

Hosting en backups

Jouw data is bij ons in de best mogelijke handen. Net als bij het bouwen van websites en webapplicaties, doen wij ook op het gebied van dataveiligheid namelijk geen enkel compromis. Alleen het beste is goed genoeg. Voor de hosting werken we al sinds 2007 samen met Exonet. Zij zijn gespecialiseerd in hoogwaardige en uiterst betrouwbare hosting oplossingen. Dit bedrijf is de stille kracht achter duizenden bedrijfskritische websites en applicaties en heeft een ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 certificering. Van alle data op de servers maken we dagelijks backups die tot een week terug zijn op te vragen. Daarnaast bewaren we minimaal zes weken lang een wekelijkse backup. Hierdoor kan je tot ongeveer anderhalve maand terug data terughalen mocht dit nodig zijn. Het zal duidelijk zijn: je backups en data zijn bij ons volkomen veilig. Een geruststellende gedachte voor onze klanten en onszelf.

Updates en realtime monitoring

Wij staan garant voor de optimale werking van jouw website of webapplicatie. Om dit mogelijk te maken verzorgen degelijk onderhoud en solide updates met (geautomatiseerde) tests. Gaat er toch iets mis? Door onze realtime monitoring software zijn wij als eerste op de hoogte en kunnen wij snel schakelen om een eventueel probleem op te lossen.

Veelgestelde vragen over technologie

Dat hangt natuurlijk helemaal af van wat je wilt. Heb je superhaast en wil je een kleine template website of een kleine, relatief eenvoudige functionaliteit door ons laten maken? Kom maar op. Dat kan al binnen 1 à 2 dagen, afhankelijk van onze planning op dat moment. Dat is inderdaad ongekend snel. Maar dat is zeker wel mogelijk want we zijn een compact bureau met ruim 15 medewerkers waaronder eigen webdesigners. Dankzij onze korte lijntjes kunnen we verrassend snel schakelen.

Lees verder 

Anders dan bij websites werken we bij het ontwikkelen van webapplicaties meestal niet op basis van een fixed price. Bij webapplicaties werken we, net als de meeste collega’s van ons, volgens de beproefde SCRUM-methodiek met sprints van zo’n 50 tot ongeveer 100 uur. Bij grotere projecten hanteren we sprints tot wel 150 uur.

We beginnen altijd met sprint 0. Die is bedoeld om samen de totale scope van je ideeën, wensen en eisen helder te krijgen en meteen met je mee te denken. Het uitgangspunt bij onze advisering is altijd om processen zo slim mogelijk te automatiseren en te koppelen. Samen kijken we onder meer of het zinvol is om een webapplicatie te ontwikkelen of dat er wellicht (voor een deel van het vraagstuk) een standaardoplossing beschikbaar is. Op basis van sprint 0 stellen we een plan van aanpak voor je op. Hierin zit ook de offerte met een begroting en een sprintplanning.

Lees verder

Websteen is haar klanten inderdaad van dienst met een volledig zelf ontwikkeld en gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS) voor websites. Om eerlijk te zijn: daarmee ben je inderdaad aan ons gebonden voor aanpassingen, uitbreidingen, hosting en back-ups. In het uiterste geval: als je over wilt stappen naar een ander webbureau krijg je netjes alle data van ons mee en moet je webbouwer opnieuw een website voor je bouwen. Dat geldt als je overstapt naar een andere webbouwer met een eigen CMS maar ook als je besluit om bij ons weg te gaan en je website door een ander te laten bouwen met behulp van bijvoorbeeld de open source-software WordPress.

Lees verder

Meer dan goed. Jouw data is bij ons in de best mogelijke handen. Net als bij het bouwen van websites en webapplicaties doen wij ook op het gebied van dataveiligheid namelijk geen enkel compromis. Alleen het beste is goed genoeg. Als geen ander beseffen we hoe belangrijk jouw data is en dat wij daar, zoals dat wettelijk heet, ‘als een goed huisvader’ voor moeten zorgen. Dat doen we dan ook.

Lees verder

Bij het ontwikkelen van webapplicaties maken we gebruik van de SCRUM-werkmethodiek. Maar wat is SCRUM nu eigenlijk? En wat zijn de voordelen ervan? En is Agile hetzelfde als SCRUM? Laten we meteen een misverstand wegnemen: de termen Agile en SCRUM worden vaak als synoniemen gezien. Maar dat zijn ze niet. Agile is een mindset die er kort gezegd op neerkomt dat je wendbaar/flexibel moet zijn om als bedrijf te kunnen overleven en je verder te kunnen ontwikkelen. Het meest gebruikte Agile raamwerk is SCRUM, een effectieve en flexibele manier waarmee een team projecten op een productievere manier kan opleveren. En waarbij eventuele problemen snel gesignaleerd en verholpen kunnen worden.

Lees verder

Home Diensten Technologie