Heb ik technische kennis nodig om mijn website zelf te kunnen aanpassen?

Nee, beslist niet, hoewel een beetje technische kennis geen kwaad kan. Het door Websteen ontwikkelde Content Management Systeem is uiterst gebruiksvriendelijk. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je technische kennis hebt als je zelf inhoudelijke wijzigingen wilt doorvoeren in je website. Je hoeft alleen maar om te kunnen gaan met een programma zoals Microsoft Word of een ander tekstverwerkingsprogramma. Bij de ontwikkeling van ons CMS was gebruiksgemak en uiteraard ook een optimale betrouwbaarheid en veiligheid altijd van groot belang. En dat is het nog steeds.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

Als gebruiker wil je uiteraard heel makkelijk en snel inhoudelijke wijzigingen en aanvullingen kunnen doorvoeren in je website. Zonder oeverloos gepuzzel. Ons CMS bevat geen onnodige velden, is hierdoor heel overzichtelijk en is ook nog lekker visueel. Hierdoor kun je je bij het wijzigen en/of aanvullen van je website volledig concentreren op de inhoud en hoef je je geen zorgen te maken over het hoe (de techniek).

Moet ik de inhoudelijke updates zelf doen? Of kan ik dat ook uitbesteden?

Kan ik zelf aanpassingen doen?Waarschijnlijk was het je al opgevallen dat we het hiervoor hadden over inhoudelijke wijzigingen en aanvullingen. Hiermee doelen we op teksten, foto’s, logo’s en video’s. Zoals gezegd kun je dat heel makkelijk zelf doen. Maar wellicht wil je dat niet, bijvoorbeeld omdat het je hiervoor aan tijd ontbreekt of omdat je je wilt focussen op andere werkzaamheden. Hoe dan ook: het doorvoeren van kleine of grote inhoudelijke wijzigingen kun je uiteraard ook aan ons supportteam overlaten.

Kan ik zelf ook functionele of technische wijzigingen doorvoeren?

Wellicht vraag je je af of je, naast inhoudelijke wijzigingen en aanvullingen, ook zelf heel gemakkelijke functionele of technische aanpassingen kunt doorvoeren. Daar is geen pasklaar antwoord op te geven. Want wat versta je precies onder functioneel of technisch? In z’n algemeenheid geldt: het CMS van Websteen is er niet op ingericht dat je zelf al dit soort wijzigingen doorvoert. Daar hebben we meerdere goede redenen voor. Wij willen graag met je meedenken en zorgen voor de beste oplossing. Door niet alles vanuit het CMS te kunnen doen houden we het systeem eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Daar komt bij dat je anders ongemerkt en natuurlijk onbedoeld de functionaliteit van je website zou kunnen beschadigen, waarna de beschadiging opgespoord en hersteld moet worden. Dat is natuurlijk zonde van de tijd.

Support strippenkaart

Voor aanpassingen aan je website onderscheiden we twee soorten werkzaamheden:

  • Kleine werkzaamheden: onder andere ondersteuning bij contentzaken, supportvragen of uitbreidingen/aanpassingen aan je website die we vaak in een paar minuten tot hooguit 1 à 2 uur voor je kunnen uitvoeren.  
  • (Functionele/technische) aanpassingen en uitbreidingen die gewoonlijk meer dan 2 uur tijd kosten of waarvan wij inschatten dat die meer tijd kosten dan je zelf zou verwachten.

Voor het eerste soort ondersteunende werkzaamheden hebben wij een support strippenkaart. Bij voorkeur schaf je die voorafgaand aan onze support online bij ons aan. Ingeval van bijvoorbeeld spoedeisende werkzaamheden is het ook mogelijk om een support strippenkaart achteraf aan te schaffen. Ook dan profiteer je van een aantrekkelijke korting op de reguliere uurprijs.

Net als ons CMS is ook onze support strippenkaart heel gebruiksvriendelijk. Met een handige online tool heb je 24/7 inzicht in het aantal support strippen dat je nog over hebt. We houden de supporttijd bij per 5 minuten. Ingekochte support-uren verlopen niet aan het eind van een jaar, je neemt ze in een volgend jaar gewoon mee. Is je supporttijd op, dan ontvang je automatisch een melding via e-mail. Je kunt dan direct online een nieuwe strippenkaart aanschaffen. Jaarlijks indexeren we de prijzen voor strippen. Bij aanschaf van nieuwe strippen betaal je het meest recente tarief.

Bekijk de actuele prijzen

Zoals gezegd: inhoudelijke wijzigingen en aanvullingen kun je met ons gebruiksvriendelijke CMS gemakkelijk zelf uitvoeren. Maar veel klanten van Websteen willen ook op dit gebied ontzorgd worden en laten de uitvoering van die werkzaamheden aan ons over.

Functionele/technische aanpassingen en uitbreidingen

Wil je functionele/technische uitbreidingen en aanpassingen laten uitvoeren met een uurbesteding van meer dan 2 uur per project/opdracht? Laat ons dan een offerte voor je opstellen. Hiermee voorkom je verrassingen achteraf. Voor een overzicht met tarieven:

Bekijk onze uurtarieven

Verrassend snelle uitvoering van werkzaamheden

We willen niet opscheppen maar feit is dat je als klant van Websteen verzekerd bent van een supersnelle support. Tijdens kantooruren zijn we prima bereikbaar. Je belt gewoon naar ons vaste nummer (035 - 52 51 676) en je wordt direct doorverbonden naar één van onze supportspecialisten. Als die in een uitzonderlijk geval allemaal niet beschikbaar zijn bellen we je dezelfde dag of hooguit de volgende dag terug. Omdat we blindelings de weg weten in ons CMS en omdat we er dagelijks intensief mee werken kunnen we de door jou gewenste aanpassingen en aanvullingen bijzonder snel doorvoeren. Werkzaamheden zijn vrijwel altijd dezelfde dag of anders de dag erna uitgevoerd. We werken niet met een ticket-systeem.
Bij Websteen ben je geen nummer, persoonlijke service staat bij ons voorop.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Heb ik technische kennis nodig om mijn website zelf te kunnen aanpassen?