Websteen legt uit: hoe maak ik betere Facebook advertenties?

Ben jij van plan om te gaan adverteren op Facebook, maar vind je het lastig om te bepalen wat er precies in de advertentie moet komen te staan? Dan ben je heus niet de enige! Er zijn genoeg ondernemers die moeite hebben met het vertalen van de boodschap. We geven jedaarom wat tips die je zullen helpen bij het ontwerpen van je Facebook advertentie.

Facebook for Business

1. Houd je Facebook advertentie menselijk

De advertentie wordt weergegeven in het nieuwsoverzicht of het Instagram overzicht tussen berichten van vrienden en familie. Om een advertentie te maken die aanvoelt als een bekend onderdeel van iemands sociale omgeving, kun je beter kiezen voor afbeeldingen van mensen die profiteren van jouw product in plaats van alleen een foto van het product.

2. Less is more

Facebook is erg streng als het gaat om de hoeveelheid tekst in je advertentieafbeelding. Advertenties die worden namelijk beoordeeld op de hoeveelheid tekst in de afbeelding. Een vuistregel is dat de tekst maximaal 20% van de afbeelding mag beslaan. Op basis van deze beoordeling worden advertenties met een grote hoeveelheid tekst minder of helemaal niet weergegeven. Een afbeelding zonder tekst is dus beter dan een afbeelding met tekst.

3. Visueel aantrekkelijke Facebook advertenties

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om aantrekkelijke advertenties te maken. Let op het formaat en de kwaliteit van de mediabestanden waar je mee werkt. Onze tip is om de afbeeldingen waar je zelf tekst of grafische elementen aan toe hebt gevoegd op te slaan als .png, dan wordt de tekst scherper weergegeven. Zorg ervoor dat mensen maar naar één punt in de foto kijken. Als je te veel dingen in één afbeelding probeert te stoppen, overweeg dan het gebruik van carrousel- of videoadvertenties. 

4. Focus op de boodschap

Je doelgroep bladert snel door de Facebook- of Instagram tijdlijn heen. Daardoor is de kans erg klein dat ze stoppen om een tekst van meer dan een paar regels te lezen. Houd het bij belangrijke informatie en let op het tekenlimiet voor kleinere schermen. Probeer het belangrijkste vooraan in de tekst te plaatsen, voordat deze wordt ingekort.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Hoe maak je betere Facebook advertenties?