Een goede tekst schrijven is best een uitdaging. Schrijven voor internet is weer een slagje anders. In dit vluchtige medium moet alles sneller, korter en meer to-the-point. Voor je het weet zijn je bezoekers alweer weg. Websteen helpt je graag verder. Daarom geven wij een aantal tips voor het schrijven van goede webteksten.

Teksten schrijven voor website

De standaardregels voor het schrijven van een duidelijke webtekst gelden op internet in het kwadraat. Hou het simpel, let op actief taalgebruik, gebruik tussenkopjes en maak geen ingewikkelde zinsconstructies. Blijf onnodige woorden schrappen. Al met al moet je voor een goede tekst voor je website goed nadenken, want naast het bovenstaande komen er ook nog de SEO onderdelen om de hoek kijken.

Maak gebruik van koppen met H1, H2 en H3

Maak gebruik van de juiste koppen. Hierdoor help je jouw lezers om je content makkelijker te kunnen lezen. Ze kunnen snel zien waar je pagina over gaat en of het inderdaad content is waar ze naar op zoek zijn. Daarnaast helpt het zoekmachines ook om beter te begrijpen waar jouw pagina over gaat.

H1 is de titel van je pagina en hierin verwerk je het belangrijkste zoekwoord. Met H2 geef je hoofdstukken aan. soms gebruik je ook de H3 voor subkoppen. Op een pagina gebruik je één keer de H1, namelijk in de titel van je pagina. H2 en H3 kan je zo vaak gebruiken als jij dat wil. Hou daarbij in gedachten dat het doel van koppen is om de tekst een goede opbouw en structuur te geven. Hierdoor lees je het artikel gemakkelijk door. 

De ideale webtekst bevat de volgende elementen.

  • Een goede kop met daarin het belangrijkste nieuws (H1).
  • In de eerste alinea staat alle essentiële informatie.
  • Een inleiding heeft maximaal 50 tot 70 woorden.
  • In webstekst heeft maximaal 400 woorden.
  • Er staan geen bij- en tussenzinnen in.
  • Er staan alinea’s in met maximaal vijf regels (H2).
  • De inhoud bevat niet meer dan drie tot vier alinea's.
  • De subkopjes scheiden de alinea's (H3).
  • Zinnen die niet langer zijn dan 11 tot 15 woorden.

Snuffel maar eens rond op internet. Kijk wat je goed leesbare teksten vindt en laat je inspireren. Heb je vragen over website teksten schrijven? Wij helpen je graag.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Hoe schrijf ik goede webteksten?