Hoe zit het met de back-ups van mijn data?Meer dan goed. Jouw data is bij ons in de best mogelijke handen. Net als bij het bouwen van websites en webapplicaties doen wij ook op het gebied van dataveiligheid namelijk geen enkel compromis. Alleen het beste is goed genoeg. Als geen ander beseffen we hoe belangrijk jouw data is en dat wij daar, zoals dat wettelijk heet, ‘als een goed huisvader’ voor moeten zorgen. Dat doen we dan ook.

Gecertificeerde "Next-level managed hosting”

Voor de hosting van de websites en webapplicaties van onze klanten werken we al sinds 2007 samen met Exonet. Dit puur Nederlandse bedrijf, opgericht in 2002 en gevestigd in Zevenaar, is gespecialiseerd in hoogwaardige en uiterst betrouwbare hostingtotaaloplossingen gebaseerd op de laatste technologie. Niet voor niets hanteert Exonet de slogan ‘Follow the future.’

Vanaf 2002 heeft Exonet ruime ervaring in de hostingwereld opgebouwd op basis van een glasheldere visie: het leveren van de hoogste kwaliteit. Ze werken alleen met de allerbeste hardware, hebben een uitstekende persoonlijke service, een no-nonsense houding en kunnen waar nodig snel schakelen. Het bedrijf is de stille kracht achter duizenden bedrijfskritische websites en applicaties en heeft een ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 certificering. Vanzelfsprekend  zijn hun datacenters eveneens gecertificeerd in overeenstemming met ISO/IEC 27001, de hoogste internationale standaard voor informatiebeveiliging.

Drie datacenters in Ede

Onze hostingtotaalpartner Exonet maakt gebruik van de datacenters van BIT. De drie datacenters van BIT in Ede functioneren volstrekt onafhankelijk van elkaar. Datacenter BIT-1 staat op ongeveer 500 meter afstand van datacenter BIT-2A en BIT-2BCD die beiden op hetzelfde terrein staan en ieder hun eigen (nood)stroom- en koelvoorzieningen hebben. BIT-2A en BIT-2BCD zijn, met het oog op een eventuele overstromingssituatie, ruimschoots boven NAP gesitueerd.

De primaire infrastructuur van onze hostingtotaalpartner Exonet en daarmee ook de dienstverlening voor en van klanten van Websteen is ondergebracht bij BIT-2 in Ede. De infrastructuur (virtualisatie- en opslagservers en switches) zijn eigendom van Exonet. Ze maken (nog wel) gebruik van BIT als internetleverancier en doen hun routing nog niet in eigen beheer. De datacenters van BIT zijn carrier neutral en colocatie van BIT en IP van een ander behoort tot de mogelijkheden. De experts van BIT monitoren 24/7 alle beschikbare informatie. Als er onverhoopt eens iets mis gaat, weten ze bij BIT heel snel waar het probleem zit en hoe ze dat goed en snel kunnen oplossen. De BIT-datacenters behoren tot de absolute top van Nederland.

Waar staan de backups precies?

Voor een maximale zekerheid worden de backups van alle diensten opgeslagen in datacenter BIT-1 in Ede. Zoals we al zeiden is dit datacenter volledig gescheiden van datacenter BIT-2 maar zijn BIT-1 en BIT-2 wel dicht bij elkaar gevestigd. Backups worden gedaan over een eigen redundant glasvezel(ring) verbinding tussen de twee locaties.

Hoe vaak maken jullie backups?

Van alle data op de servers maken we dagelijks backups die tot een week terug zijn op te vragen. Daarnaast bewaren we minimaal 6 weken lang een wekelijkse backup, waardoor je dus tot ongeveer anderhalve maand terug kan gaan mocht dit nodig zijn. Duidelijk zal zijn: je backups en data zijn bij ons volkomen veilig. Een geruststellende gedachte voor onze klanten en onszelf.

Meer technische details lezen?

Wil je meer technische details lezen, bezoek gerust de website van Exonet of BIT. Uiteraard kun je bij vragen ook altijd contact opnemen met Websteen.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?
Voorblad van de Websteen whitepaper: alles wat je moet weten over maatwerk websites

Hé... wacht even!

Een nieuwe maatwerk website; dat zou je wel willen, maar waar moet je beginnen? In onze whitepaper hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Ja, ik wil de whitepaper aanvragen

Misschien later

Home Kennisbank Hoe zit het met de back-ups van mijn data?