NIEUW: Onze maatwerk website calculator!

Lees verder

Hoeveel tijd kost het laten maken van een website of een webapplicatie?Dat hangt natuurlijk helemaal af van wat je wilt. Heb je superhaast en wil je een kleine standaardwebsite (zie ons andere bedrijf TemplateFabriek) of een kleine, relatief eenvoudige functionaliteit door ons laten maken? Kom maar op. Dat kan al binnen 1 à 2 dagen, afhankelijk van onze planning op dat moment. Dat is inderdaad ongekend snel. Maar dat is zeker wel mogelijk want we zijn een compact bureau met ruim 15 medewerkers waaronder eigen webdesigners. Dankzij onze korte lijntjes kunnen we verrassend snel schakelen.  

Doorlooptijd maatwerk website

Het traject voor het ontwerp, de realisatie tot en met de oplevering en de live-gang van een website op maat, ons specialisme, duurt normaal gesproken 2 tot 3 maanden. De feitelijke doorlooptijd van een maatwerk website is afhankelijk van allerlei factoren. Belangrijk is allereerst om zo snel mogelijk samen heel helder te hebben welke doelen je precies wilt bereiken met je website. Dat kunnen conversiedoelen zijn maar het heel goed informeren van je bezoekers kan ook een belangrijk doel op zich zijn. Of wellicht wil je je merk ‘rebranden’ en moet je website daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Als ervaren webbouwer luisteren we heel goed naar de wensen en ideeën van de klant en doen we ons uiterste best om een webdesign te maken dat je meteen volledige aanspreekt. In alle bescheidenheid: vaak is ons eerste webdesign meteen ‘raak’. Maar het kan natuurlijk zijn dat je niet enthousiast bent over het eerste door ons gepresenteerde webdesign. We moeten dan terug naar de tekentafel. Dat kost uiteraard tijd. Bepalend voor de totale productietijd van een maatwerkwebsite is natuurlijk ook of wij tijdig de definitieve teksten, foto’s, video en illustraties ontvangen zodat we die kunnen verwerken. De feedback van jou en/of je teamgenoten is eveneens in sterke mate bepalend voor de productietijd van de website. Je begrijpt: hoe sneller jij je op- en aanmerkingen, wijzigingen en correcties aan ons doorgeeft hoe sneller wij dit voor je kunnen verwerken.

Vaak is er tijdens de realisatie van een maatwerkwebsite op één of meerdere gebieden ‘voortschrijdend’ inzicht. Dat is op zich heel begrijpelijk omdat gedurende de productie, de vormgeving, uitstraling, content en techniek samenkomen en vaak dan pas het totaal op gedetailleerde wijze beoordeeld kan worden. Maar dat kost vaak wel de nodige tijd natuurlijk. De manier waarop wijzigingen en correcties worden aangeleverd is natuurlijk eveneens van belang. Uiteraard proberen we je reacties zo goed mogelijk te structureren en te plannen zodat het doorvoeren van wijzigingen en correcties zo min mogelijk tijd kost.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?
Voorblad van de Websteen whitepaper: alles wat je moet weten over maatwerk websites

Hé... wacht even!

Een nieuwe maatwerk website; dat zou je wel willen, maar waar moet je beginnen? In onze whitepaper hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Ja, ik wil de whitepaper aanvragen

Misschien later

Home Kennisbank Hoeveel tijd kost het laten maken van een website?