Kan ik makkelijk overstappen naar een andere webbouwer als ik ontevreden ben?We moeten op twee manieren antwoord geven op deze vraag. Want er zijn twee mogelijkheden: je kunt ontevreden zijn over je huidige webbouwer en wilt daarom overstappen naar een andere webbouwer, bijvoorbeeld naar Websteen. Zou leuk zijn natuurlijk. Maar het kan ook zijn dat je klant bent van Websteen en wilt overstappen naar een andere webbouwer. Bijvoorbeeld omdat je ontevreden bent over onze dienstverlening. Dit hebben gelukkig nog bijna nooit meegemaakt. Websteen streeft ernaar om het meest klantvriendelijke internetbureau van heel Nederland te zijn. Een goede reden om afscheid van elkaar te nemen kan zijn dat je toch echt behoefte hebt aan een nog groter bureau dan Websteen (ruim 15 medewerkers) omdat je nog grotere digitale ambities en uitdagingen hebt. Het kan ook zijn dat je na een tijd behoefte hebt aan een frisse blik van andere specialisten. Daarnaast kunnen er natuurlijk tal van andere redenen zijn.

Ontevreden over je huidige webbouwer

Als het goed is ben je op een correcte manier uit elkaar gegaan en is je huidige webbureau bereid om soepel mee te werken aan je overstap naar een andere webpartner. Want je domeinnaam zal in veel gevallen verhuisd moeten worden. En kies je voor Websteen als je nieuwe partner, dan moet ook de hosting van je website naar ons omgezet worden omdat hosting inclusief back-ups een onlosmakelijk deel van onze serviceverlening op het gebied van websites is. Wees gerust: ook dat werk kunnen we voor je uit handen nemen, maar we hebben wel de medewerking van je voormalige webbouwer nodig.  Als alle facturen betaald zijn zal de webpartner waar je afscheid van genomen hebt normaal gesproken meewerken. Zeker omdat je al besloten hebt om met een andere webbouwer te gaan samenwerken en er dus geen enkele basis meer is voor een verdere samenwerking.

Andere partner dan Websteen

Het is natuurlijk ook mogelijk - echt waar - dat je niet tevreden bent over Websteen en de door Websteen verleende diensten of dat we niet meer goed bij elkaar passen qua formaat of omdat de persoonlijke ‘klik’ er om welke reden dan ook niet meer is. Dat vinden we natuurlijk jammer, ook al omdat we - al zeggen we het zelf - ons uiterste best doen om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen en heel open met onze klanten omgaan. Heb je besloten om over te stappen van Websteen naar een andere webbouwer, dan werken we daar natuurlijk snel en goed aan mee zodat je geen vertraging oploopt bij de realisatie van je nieuwe website. Je krijgt van ons alle data mee en we versturen een verhuistoken naar jou of rechtstreeks naar je nieuwe webpartner, wat jij wilt. Afhankelijk van jouw wensen en eisen kan je nieuwe webbouwer dan direct voor je aan het werk. Dat geldt als je nieuwe website, net als bij Websteen, gebouwd zal worden met een closed source CMS maar ook als je er voor hebt gekozen om je nieuwe website te laten bouwen met open source software zoals WordPress.

Open source CMS of een closed source CMS?

Of je beter af bent met een open source CMS dan met een closed source CMS is niet één, twee, drie te zeggen. Want dat hangt af van allerlei factoren. Een open source CMS, zoals bijvoorbeeld WordPress, Joomla of Drupal, telt wereldwijd miljoenen gebruikers en er worden vrijwel continu betaalde en kosteloze plug-ins (extra functionaliteiten) ontwikkeld. Hierdoor is het cruciaal dat je je website regelmatig update met de nieuwste softwareversies en dat er stelselmatig een goede back-up van je website wordt gemaakt. Kies je voor een webbouwer die een closed source CMS, oftewel een zelf ontwikkeld Content Management gebruikt, dan zijn updates en back-ups vaak inbegrepen in je abonnement en is je website niet alleen sneller maar ook beter beveiligd tegen cyberaanvallen. Dat is van groot belang. Want alleen al het aantal aanvallen met phising-software is de afgelopen jaren enorm toegenomen en zal naar verwachting eerder toenemen dan afnemen.

Als we even naar het door onszelf ontwikkelde CMS kijken: die is uiterst robuust en heeft geen overstelpende hoeveelheid extra plug-ins. Hierdoor is onze software bijzonder gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Daarnaast is ons CMS hierdoor extreem stabiel waardoor er minder vaak updates en back-ups gemaakt hoeven te worden en de maandelijkse kosten beperkt zijn. Trouwens, het updaten, back-uppen, beveiligen en technisch monitoren van je website hoef je bij Websteen niet zelf uit te voeren. Wij doen dat volledig geautomatiseerd voor je en is, afhankelijk van de gekozen onderhoudspakketten, inbegrepen in onze dienstverlening.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?
Voorblad van de Websteen whitepaper: alles wat je moet weten over maatwerk websites

Hé... wacht even!

Een nieuwe maatwerk website; dat zou je wel willen, maar waar moet je beginnen? In onze whitepaper hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Ja, ik wil de whitepaper aanvragen

Misschien later

Home Kennisbank Kan ik makkelijk overstappen naar een andere webbouwer als ik ontevreden ben?