GRATIS workshop optimaliseer je website met AI!

Lees verder

meta gegevensVaak worden de metagegevens vergeten bij het schrijven van webteksten, maar dit is eigenlijk een gemiste kans. Metagegevens zijn gegevens die iets vertellen over de webpagina. Deze gegevens zijn niet te zien op de webpagina zelf, maar zijn wel terug te vinden in de broncode van de website. Metagegevens bestaan onder andere uit de meta description en de page title. Het correct en volledig invullen van de metagegevens kan bijdragen aan betere posities in zoekmachines zoals Google.

De meta description

De meta description is een korte omschrijving waarin je vertelt waar je webpagina over gaat. Het is dus belangrijk om deze zo wervend mogelijk te schrijven met een goede call-to-action. Hiermee verleid je de bezoekers naar je website. Bij het schrijven van de meta description moet je rekening houden met het feit dat zoekmachines vaak de eerste 160 karakters tonen. Maak dus niet al te lange zinnen en verwerk hierin een aantal relevante zoekwoorden. Het zoekwoord wordt namelijk dikgedrukt weergegeven wanneer deze ook in je meta description staat. Hierdoor valt je vermelding meer op.

De page title

Zoekmachines hechten veel waarde aan de page title van een specifieke webpagina. Google kijkt bijvoorbeeld als eerste naar je paginatitel om te bepalen waar de tekst over gaat. Het is aan te raden om het belangrijkste zoekwoord voor die betreffende pagina in de page title te verwerken. De volgorde is hierbij van belang, dus zet het zoekwoord zo veel mogelijk vooraan.

Het invullen van je metagegevens kun je gewoon zelf doen in het CMS van je website. Deze gegevens vind je onderaan de pagina en zijn daardoor makkelijk aan te passen.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Waarom is het belangrijk om je metagegevens in te vullen?