GRATIS workshop optimaliseer je website met AI!

Lees verder

Op je website kan je links plaatsen naar andere websites, maar ook het verkrijgen van links op andere sites naar jouw pagina is erg belangrijk. Zo ontstaan links van en naar je website. Dit is erg belangrijk voor de waardering van je website.

Je kan in ons CMS eenvoudig links toevoegen. Selecteer het stukje tekst of de afbeelding waar je een link van wilt maken en klik op het link icoontje. Je kan in dit venster de URL, van de pagina waar je naartoe wilt linken, opgeven.

Het belang van links van en naar je website

Links naar pagina's van andere websites zijn interessant als je bezoekers informatie wilt laten zien die niet op je eigen website staat. Verwijst je website naar een andere website? Dan kan je vragen of die andere website hetzelfde doet voor jou. Zo ontstaan links van en naar jouw website. Dit is belangrijk voor de waardering van je website. Google noemt dit de PageRank. Websites met een hoge waardering tellen zwaarder mee in de zoekresultaten.

Je kan uiteraard ook zelf actief op zoek gaan naar websites waar je link wil plaatsen. Denk hierbij aan nieuwssites waar je een artikel op wil laten plaatsen met een link naar jouw site of gratis startpagina's waar je in veel gevallen gratis een link kan plaatsen. Een goede linkbuilding strategie is hierbij van belang en hiervoor heb je een netwerk nodig van je webistes waar je een link kan plaatsen. Linkbuilding wordt erg onderschat en kan een toegevoegde waarde zijn bij het behalen van goede resultaten in Google.

Een link toevoegen in het CMS

Wanneer vul je een omschrijvende titel in?

Wanneer je in ons CMS een link aanmaakt, kun je ervoor kiezen om een titel mee te geven: de adviserende titel (ook wel titel attribuut genoemd). Dit is echter alleen relevant wanneer de weergavetekst van een link te beknopt is en wanneer je meer aanvullende informatie wil geven. Als de weergavetekst bijvoorbeeld 'Aanbod' is en dit de lading niet dekt, dan zou je als adviserende titel bijvoorbeeld in kunnen vullen 'Bekijk alle elektronica uit ons assortiment'. Deze tekst wordt voorgelezen aan mensen die gebruik maken van voorleessoftware. Daarbij wordt deze getoond wanneer je met je muis op de link blijft staan. 

Het belang van links binnen je website

Links op je pagina's zijn belangrijk. Het helpt niet alleen de bezoekers, maar ook zoekmachines door je website te navigeren. Link daarom ook regelmatig door naar pagina's op je eigen website. Eindigt een tekst op een van je pagina's bijvoorbeeld met: '...uiteraard verkopen wij ook andere elektronica'. maak dan van het woord 'elektronica' een link naar een overzichtspagina van je elektronica.

Do's & Dont's

  • Ga niet als een bezetene links uitzetten. Google kijkt ook of de websites waar je links op staan wel relevant zijn. Is dat niet het geval dan wordt de link niet meegeteld.
     
  • Probeer websites te zoeken die zelf al een hoge waardering (PageRank) hebben. Deze websites zullen je eigen website sneller naar een hoger niveau tillen dan websites met een lage waardering.
     
  • Links naar andere websites ontrekken de aandacht van je eigen website. Gebruik de externe links dus met mate, op strategische plekken en zorg ervoor dat je deze dan laat openen in een nieuw venster.

Heb je vragen over linkbuilding? Wij helpen je graag.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Waarom is SEO linkbuilding belangrijk voor je website?