Waarom leest een zoekmachine je sitemap? | Websteen kennisbankEen sitemap is eigenlijk niets anders dan een inhoudsopgave van je website. Het geeft op een overzichtelijke manier de volgorde van je pagina’s en subpagina’s weer op één webpagina. Het belangrijkste doel is om je bezoekers op de juiste manier te laten navigeren wanneer zij diep in je website zitten en de weg kwijt zijn. Daarnaast mag een sitemap eigenlijk niet ontbreken als je online goed vindbaar wilt zijn.

Voorbeeld sitemap van Websteen

Wat is een XML sitemap?

Wat is een XML sitemap?Een XML sitemap is een sitemap speciaal ontwikkeld voor de zoekmachines zoals Google en Bing. Normaliter is deze dus niet zichtbaar voor bezoekers. In deze XML sitemap staat een lijst met URL’s van je website. Er wordt weleens gezegd dat je XML sitemap zorgt voor een betere positie in de zoekresultaten, maar dit is maar gedeeltelijk waar.

Volgens Google heeft een XML sitemap niet direct effect op de rankings, maar helpt het wel om je website te indexeren. Google wil graag weten waar je webpagina’s over gaan en of er relevante content aanwezig is ten aanzien van de zoektermen die gebruikt zijn. In de sitemap kan worden aangegeven welke pagina’s binnen je website belangrijk zijn en welke het meest worden gewijzigd.

Voorbeeld XML sitemap van Websteen

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Waarom leest een zoekmachine je sitemap?