Waarom leest een zoekmachine je sitemap?

Een sitemap is eigenlijk niets anders dan een inhoudsopgave van je website. Het geeft op een overzichtelijke manier de volgorde van je pagina’s en subpagina’s weer op één webpagina. Het belangrijkste doel is om je bezoekers op de juiste manier te laten navigeren wanneer zij diep in je website zitten en de weg kwijt zijn. Daarnaast mag een sitemap eigenlijk niet ontbreken als je online goed vindbaar wilt zijn.

Voorbeeld sitemap van Websteen

Wat is een XML sitemap?

Wat is een XML sitemap?Een XML sitemap is een sitemap speciaal ontwikkeld voor de zoekmachines zoals Google en Bing. Normaliter is deze dus niet zichtbaar voor bezoekers. In deze XML sitemap staat een lijst met URL’s van je website. Er wordt weleens gezegd dat je XML sitemap zorgt voor een betere positie in de zoekresultaten, maar dit is maar gedeeltelijk waar.

Volgens Google heeft een XML sitemap niet direct effect op de rankings, maar helpt het wel om je website te indexeren. Google wil graag weten waar je webpagina’s over gaan en of er relevante content aanwezig is ten aanzien van de zoektermen die gebruikt zijn. In de sitemap kan worden aangegeven welke pagina’s binnen je website belangrijk zijn en welke het meest worden gewijzigd.

Voorbeeld XML sitemap van Websteen


Hebben we je interesse gewekt?

We leggen je graag alles uit over de mogelijkheden voor jouw onderneming.

Neem contact op


Contact

Vragen over onze diensten?

We vertellen je graag meer! Mail of bel en we zullen je vragen zo goed en snel mogelijk beantwoorden.

035 - 52 51 676
Binnendelta 9r
1261 WZ Blaricum
Websteen

Heb jij ook een leuke uitdaging voor ons?

We gaan hem graag samen met je aan! Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Websteen