Waarom social video gebruiken?

Online video's zijn ontzettend geliefd en deze vorm van content wint nog iedere dag aan populariteit. We kunnen eigenlijk wel stellen dat je als bedrijf zonder online video toch een beetje achterloopt op het gebied van online marketing. Een goede video houdt de aandacht van de kijker vast en er wordt zomaar een minuut of langer naar gekeken. Een foto of tekst weet vaak slechts enkele seconden te boeien. Video is bovendien vaak persoonlijker en wordt sneller gedeeld.

Een online video hoeft helemaal niet veel geld te kosten. We hebben het echt niet over uitgebreide producties. Je kunt zelf content maken met eigen werknemers en met een enigszins goede camera kom je al een heel eind. Dit komt nog persoonlijker over dat een gelikte bedrijfsfilm.

Social video opties

YouTube

YouTube is de op een na grootste online zoekmachine (Google is de grootste). Veel social media focussen op kortere video's, maar op YouTube kun je alle kanten op. Het videoplatform draait volledig om online video. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan met vlogs, informatieve video's en tutorials. Het uploaden van een video met de juiste tekst zorgt ervoor dat je voor specifieke zoekopdrachten op YouTube goed wordt gevonden. Daarnaast kan het ook een positief effect hebben op je vindbaarheid in Google.

Tip: Maak voor je bedrijf een apart YouTube account aan. Zo voorkom je dat je vanuit je eigen naam moet uploaden en zorg je ervoor dat je viewers binnen één simpele klik al je geüploade video's kunnen bekijken. Je kunt een bedrijfsaccount goed inrichten met alle gegevens van jouw bedrijf en het staat een stuk professioneler.

Facebook

Facebook is een populair social media platform. Het brengt niet alleen personen samen, maar kan ook voor verbinding tussen personen en bedrijven zorgen. Dit maakt Facebook een interessant platform om video's op te delen. Je hebt bovendien de mogelijkheid om met jouw video te adverteren om zo nog meer personen binnen jouw doelgroep te bereiken.

Tip: Als je een filmpje op Facebook wil uploaden, doe dit dan niet via een YouTube link. Upload de video direct naar Facebook. Zo krijgt deze voorrang in het algoritme van Facebook. Met een YouTube link zal het bereik op Facebook dus lager zijn.

Zie hieronder een voorbeeld van online video bij Websteen met reacties en deelacties als gevolg.

Instagram

Waar Instagram voorheen enkel om foto's draaide zijn er nu ook veel mogelijkheden voor video. In eerste instantie was het alleen mogelijk om korte video's van maximaal 60 seconden te plaatsen. Naast deze mogelijkheid is er nu ook Instagram TV (IGTV). Via IGTV kun je langere video's uploaden. Dit kunnen losse video's zijn, maar tegenwoordig heb je ook de optie om video-series te uploaden. 

Wil je graag een jongere doelgroep bereiken? Dan is Instagram de place to be! Meer dan de helft van de Nederlandse jongeren onder de 20 gebruikt Instagram dagelijks. Instagram is onderdeel van Facebook. Je kunt daarom ook op Instagram adverteren met jouw video.

Tip: Gebruik bij het plaatsen van een video op Instagram - net als bij een bericht - de juiste hashtags om jouw doelgroep te bereiken. 

Twitter

Voorheen was de maximale duur van een video op Twitter nog dertig seconden, maar sinds eind juni is het nu mogelijk om video's van 140 seconden te plaatsen. Het is een duidelijke knipoog naar het maximaal aantal tekens waaruit een tweet mag bestaan. Het vergroten van de videolimiet is voor Twitter een logische keuze. Het delen van video's via het sociale netwerk is namelijk sinds begin dit jaar met meer dan de helft gestegen. 'Video krijgt een steeds prominentere rol in de real-time gesprekken die plaats vinden op Twitter,' laat de CEO van Twitter weten in hun blogpost.

Tip: Geef in een video antwoord op de vragen die klanten stellen via Twitter. Zo laat je je gezicht achter de organisatie zien en heb je de mogelijkheid om in méér dan 140 tekens de vraag te beantwoorden.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Waarom social video gebruiken?