Wat is bouncepercentage

Bouncepercentage is een term uit Google Analytics. Wanneer een bezoeker slechts één pagina van je website bekijkt wordt dit door Analytics vastgelegd als een bounce.

Het bouncepercentage geeft weer hoeveel procent van de websitebezoekers na één pagina de website weer verlaat.

Een hoog percentage is niet per definitie slecht. Als het bouncepercentage rond de 70% ligt kan het zijn dat je bezoekers in de meeste gevallen op je website komen en al direct vinden waar ze naar zochten, bijvoorbeeld telefoonnummer. 

OWat is bouncepercentagef een bepaald percentage goed of fout is, wordt onder andere bepaald door het doel van een pagina. Als je een pagina hebt gemaakt waarbij het de bedoeling is dat iemand doorklikt wil je juist een zo laag mogelijk bouncepercentage.

Oorzaken van een hoog bouncepercentage

Een bounce kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan dit heel onschuldig zijn, zoals bezoekers die meteen hebben gevonden waar ze naar op zoek waren. Maar sommige oorzaken met je wel degelijk serieus nemen.  Een goed voorbeeld hiervan is de laadtijd van een pagina. Als het te lang duurt voordat een pagina helemaal is geladen haken gebruikers af. Om de bouncerate hier te verlagen zou het al kunnen helpen om de laadtijd van je website te verbeteren.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Wat is bouncepercentage