Online marketing is een continu proces waarbij het draait om vindbaarheid, branding, verleiding en conversie. Samen met jou verleiden wij je bezoekers en sporen ze aan tot actie! Dit proces kan gevisualiseerd worden als een marketing trechter (sales funnel).

Online marketing funnel

Helemaal bovenin de funnel zitten mensen die zich maar vaag of zelfs nog niet eens bewust zijn van een bepaalde behoefte, maar die misschien wel ontvankelijk zijn voor bepaalde boodschappen of informatie. Wat lager in de funnel zit online verkeer dat zich wel bewust is van een bepaalde behoefte of vraag, maar hier verder nog geen pro-actief actie op genomen heeft. Helemaal onderin zitten de zoekers die heel concreet (online) op zoek zijn naar iets.

Iedere fase een specifieke online aanpak

Het zal duidelijk zijn dat iedere fase om een andere online aanpak vraagt. Een latente behoefte concreet maken vraagt om een andere kanaalkeuze en boodschap, dan het online benaderen van concrete zoekers. Kortom: het is belangrijk goed naar jouw sales proces en het gedrag van de (potentiële) klanten te kijken. Zo kun je keuzes te maken voor een online aanpak die voor je gaat werken en jouw klanten maximaal verleidt en over de streep trekt.

Uiteraard spelen beschikbare budgetten hier ook een belangrijke rol in. Er zullen altijd keuzes gemaakt moeten worden. Wij helpen jou hier graag mee, en kunnen nadat de keuzes eenmaal gemaakt zijn, deze ook snel en vakkundig voor jou uitvoeren.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Wat is de online marketing funnel?