Wat is een featured snippet?

Wat is een featured snippet?Een featured snippet is een uitgelicht stuk tekst dat bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnt met daarin een beknopt antwoord op de vraag. Dit antwoord verschijnt vaak bovenaan de zoekresultatenpagina zodat mensen het antwoord op hun vraag snel en gemakkelijk kunnen vinden. Featured nippets worden daarom ook wel ‘Answer Boxes’ genoemd.

Google streeft ernaar om dé beste zoekmachine te zijn en dit ook te blijven. Google heeft natuurlijk gemerkt dat het mobiele zoekverkeer steeds meer toeneemt. Het is dan ook een logisch gevolg dat featured snippets steeds vaker in de zoekresultaten verschijnen. Deze nieuwe toepassing van Google is namelijk vooral bedoeld om mobiele zoekers een optimale ervaring te bieden.

Niet alleen gebruikers van Google (en dus Google zelf) profiteren van featured snippets. Jij kunt er als (online) ondernemer ook profijt van hebben. Het zou zelfs zonde zijn wanneer je niet met featured snippets aan de slag gaat. Wil je weten hoe jij dit kunt inzetten voor jouw onderneming? Lees dan verder.

Waarom is een featured snippet belangrijk?

Een hogere positie in zoekresultaten betekent dat meer zoekers zullen doorklikken naar jouw website. Een featured snippet neemt een zeer prominente plek in binnen de zoekresultaten. De snippet geeft dan beknopt antwoord op de vraag, maar voor meer informatie moet er worden doorgeklikt. Is jouw informatie te vinden in een featured snippet? Dan is de kans groot dat je hiermee meer verkeer naar jouw website genereert

Het aantal vragende zoekopdrachten in Google groeit. Dit biedt kansen voor jou als ondernemer, maar voor gebruikers zijn de featured snippets ook ideaal. Zij vinden nu snel een eenvoudig een antwoord op hun vraag. Dit maakt deze toepassing waardevol en gebruikers zullen daarom Google als zoekmachine blijven gebruiken. Dat is fijn voor Google en fijn voor jou, want jij weet waar jouw doelgroep zich bevindt. Win-win!

Hoe kan ik featured snippets het beste gebruiken?

Leuk die featured snippets, maar hoe krijg je het voor elkaar om deze premium plek in de zoekresultaten te veroveren? Je moet Google een stuk tekst van jouw website geven om te gebruiken voor de snippet. Dat klinkt simpel, maar vereist wel enige strategie. We geven je enkele tips:

  • Optimaliseer één speciale pagina op je website voor een relevante vraag (zoekwoord) die vaak wordt gesteld in Google. Meeste kans op een featured snippet heb je bij hoe en wat vragen. Tik maar eens in Google 'Wat is een Facebook pixel?' in. Welke featured snippet zie jij bovenaan staan? Wil je meer inzicht in welke mogelijke vragen er zijn? Dan biedt een zoekwoordenonderzoek uitkomst.
  • Geef in het begin van de pagina direct een antwoord op de vraag. Probeer het antwoord zo beknopt mogelijk te formuleren.
  • Optimaliseer je pagina voor deze vraag zoals je dat voor elk ander zoekwoord zou doen.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Wat is een featured snippet?