GRATIS workshop optimaliseer je website met AI!

Lees verder

Iedere url (webpagina) heeft een set aan Open Graph data. Open Graph tags worden aan de broncode (HTML-code) van een pagina toegevoegd. De tags worden gebruikt om een soort beeld advertentie van een webpagina te maken, zodra deze gedeeld wordt op sociale netwerken of via apps. Het is mogelijk om een titel, omschrijving en afbeelding toe te voegen aan de Open Graph data.

Wat is een Open Graph logo?

Een Open Graph logo, ofwel OG logo, is het logo dat wordt gebruikt als je je website of webpagina gaat delen. Het is de afbeelding die wordt weergegeven als je een link deelt. Veelal wordt dit een Open Graph image of Open Graph afbeelding genoemd. De afbeelding die er wordt getoond als je een link deelt is vaak een bedrijfslogo. Er kan echter ook voor een andere afbeelding worden gekozen.

Waarom zou ik een Open Graph logo gebruiken?

Wanneer jij een link naar een webpagina deelt, dan wil je dat dit er professioneel uitziet en het opgemerkt wordt door de lezer of bezoeker. Het toevoegen van een Open Graph image (logo of andere afbeelding) is een soort visitekaartje bij de link. Zo kan het er bij het delen van een advertentie voor zorgen dat deze meer opvalt. Daarnaast kan het bijdragen aan hoe vaak er op een link geklikt wordt. Een link zonder Open Graph data (titel, omschrijving en afbeelding) ziet er minder aantrekkelijk uit waardoor er veelal ook minder snel op wordt geklikt.

Heb ik een Open Graph logo op mijn website?

Als je een website via Websteen laat maken, dan zorgen wij dat er een Open Graph afbeelding van jouw logo in het CMS (Content Management Systeem) staat. Voor veel klanten volstaat het als we één Open Graph logo instellen voor de hele site. Voor sommige websites hebben we het zo gemaakt dat je de Open Graph afbeelding, titel en omschrijving per webpagina, blogpost of bijvoorbeeld vacature zelf kan aanpassen/overschrijven. 

Hoe kan ik Open Graph tags nog meer gebruiken?

Je kunt Open Graph tags toevoegen om te beslissen welke elementen worden weergegeven in sociale netwerken (Facebook, Twitter en LinkedIn) of bij applicaties (WhatsApp en Slack). Bij sociale netwerken kun je in een post een link intoetsen. Wanneer de link erin staat komt er automatisch een Open Graph afbeelding naar voren als je deze geüpload hebt. Je kunt het Open Graph protocol ook gebruiken tijdens het versturen van berichten via een applicatie zoals WhatsApp en Slack. Wanneer je deze applicaties veel gebruikt of voor professionele doeleinden dan kan dit een waardevolle toevoeging zijn.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?
Voorblad van de Websteen whitepaper: alles wat je moet weten over maatwerk websites

Hé... wacht even!

Een nieuwe maatwerk website; dat zou je wel willen, maar waar moet je beginnen? In onze whitepaper hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Ja, ik wil de whitepaper aanvragen

Misschien later

Home Kennisbank Wat is een Open Graph logo?