GRATIS workshop optimaliseer je website met AI!

Lees verder

Wat is Google Ad Grants?Of je nou meer zichtbaarheid wilt genereren, meer donaties binnen wilt halen of vrijwilligers wilt werven: met het Google Ad Grants programma helpt Google je een handje. Je ontvangt maandelijks een tegoed om mee te adverteren en dit bedrag kan aardig oplopen (tot wel $10.000). Profiteer van deze extra hulp om jouw non-profitorganisatie verder in het zonnetje te zetten. Wat is Google Grants en hoe vraag je dit aan? We leggen het je graag uit.

Gratis advertentiebudget met Google Ad Grants

Gratis geld? Ja, écht! Geen addertjes onder het gras, wel een aantal heldere voorwaarden natuurlijk. Daarover later meer.

Google heeft het Ad Grants programma in het leven geroepen om non-profitorganisaties te ondersteunen bij het verspreiden van hun boodschap. Organisaties die voor het programma in aanmerking komen krijgen maandelijks een tegoed van $10.000 om te besteden aan de tekstadvertenties boven de zoekresultaten in Google. Zo wordt het adverteren in zoekmachines voor stichtingen direct een stuk interessanter én haalbaar.

Je kunt de advertenties voor jouw doelen inzetten. Of dit nu gaat om branding, het werven van leden of het genereren van meer donaties.

Kom jij in aanmerking voor het Google Ad Grants programma?

Niet iedere willekeurige stichting kan gebruik maken van het Google Ad Grants tegoed. Het belangrijkste is dat jouw instelling een ANBI-status heeft. Zonder ANBI geen Google Ad Grants, helaas.

Wanneer er wel een ANBI-status is, kun je jouw instelling aanmelden bij Google. Google checkt dan of je inderdaad voldoend aan de eisen voor non-profitorganisaties en of jouw website tiptop in orde is.

Goedgekeurd? Dan is het tijd om jouw Google Ads account te activeren en in te stellen. De campagnes worden vervolgens nog wel door Google gecheckt, want je kunt niet zomaar op ieder zoekwoord bieden.

De kwaliteit van jouw account is allesbepalend voor Google Ad Grants

Net als bij een regulier Google Ads account is het belangrijk dat je secuur te werk gaat bij het bepalen van de campagnes, zoekwoorden en instelling. Voor een Google Grants account is Google echter nog net iets strenger. Dit om te voorkomen dat je het advertentiebudget er binnen drie tellen doorheen jaagt en om er voor te zorgen dat de campagnes 100% relevant zijn. Is de kwaliteit onvoldoende? Dan wordt het Google Ads Grants tegoed ingetrokken.

Hulp bij het opzetten en beheren van een Google Ad Grants account

Omdat de kwaliteit van je campagnes zo belangrijk is, is het geen slecht idee om de hulp van experts in te schakelen. Dan praten we wellicht een beetje in ons eigen straatje, maar zeker wanneer je geen ervaring hebt met Google Ads kan dit een grote puzzel zijn en je wilt voorkomen dat je Google Ad Grants tegoed wordt ingetrokken. Bovendien wil jij je vooral bezig houden met de dingen waar jij goed in bent, toch? Mooi, dan doen wij dat ook.

Meer weten over Google Ad Grants of wil je graag profiteren van dit gratis advertentietegoed? Laat het ons even weten.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Wat is Google Ad Grants?