GRATIS workshop optimaliseer je website met AI!

Lees verder

Op basis van simpele tips die direct uitgevoerd kunnen worden leggen wij je uit hoe je hogere posities in de zoekmachines kan realiseren. Of een bepaalde pagina van je website goed gevonden gaat worden hangt ervan af hoe goed de verschillende onderdelen ervan met elkaar samenwerken. Dat klinkt misschien nog enigszins vaag, maar we zullen ons best doen dit zo helder mogelijk uit te leggen.

De inhoud van je pagina's

Een website bestaat uit verschillende pagina's. Deze pagina's kan je in een CMS aanmaken en vullen met teksten, afbeeldingen, links en tabellen. Het is de bedoeling dat je alle pagina's zo goed mogelijk gaat optimaliseren met de juiste zoekwoorden. Voor elke pagina is het belangrijk dat er een slimme tekst wordt geschreven waar het gekozen zoekwoord met enige regelmaat in terugkomt. Oftewel, de tekst moet de juiste keyword density hebben.

Schrijf je teksten altijd voor de bezoeker!

Het is belangrijk dat de tekst die je schrijft prettig leest. Een goede webtekst bevat niet alleen de juiste zoekwoorden, maar moet een bezoeker ook overtuigen. Lees meer over het schrijven van goede webteksten.

Samenwerking tussen inhoud & aanvullende informatie.

De inhoud van je pagina vormt de basis voor zoekmachine optimalisatie. Nu komt echter ook de samenwerking om de hoek kijken. Je moet er nu voor gaan zorgen dat alle aanvullende informatie die je aan de pagina mee kunt geven aansluit bij de inhoud. Hoe meer deze informatie aansluit op de inhoud hoe beter het is. In willekeurige volgorde behandelen wij de volgende onderdelen: description & keywords, zoekmachine vriendelijke URL's, afbeeldingen toevoegen en links toevoegen.

Rankings bijhouden van je pagina's

Met behulp van online tools kunnen wij de rankings bijhouden. Zo bepaal je het effect van je inspanningen en kun je pagina's optimaliseren voor een bepaald zoekwoord. Je kunt op een bepaalde (start) datum de ranking bekijken en deze kan je dan vervolgens elke week inzien. Hiermee is het mogelijk om te bekijken of er winst (of niet) geboekt is met een bepaald zoekwoord. Heb je zelf geen tijd om je website te optimaliseren? Wij helpen je graag.

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO) en hoe kom ik hoger in google ranking?