Snel naar:

Hieronder zie je de onderwerpen die aan bod komen op deze pagina over maatwerk webapplicaties. Klik erop om er direct over te lezen.

Wat kost het laten ontwikkelen van een webapplicatie?Een sprint 0

We beginnen altijd met sprint 0. Die is bedoeld om samen de totale scope van je ideeën, wensen en eisen helder te krijgen en meteen met je mee te denken. Het uitgangspunt bij onze advisering is altijd om processen zo slim mogelijk te automatiseren en te koppelen. Samen kijken we onder meer of het zinvol is om een webapplicatie te ontwikkelen of dat er wellicht (voor een deel van het vraagstuk) een standaardoplossing beschikbaar is. Op basis van sprint 0 stellen we een plan van aanpak voor je op. Hierin zit ook de offerte met een begroting en een sprintplanning.

Meer weten over SCRUM? Bekijk Wat is SCRUM en waarom werkt Websteen hiermee?

We werken in kleine teams

Passen de begrote kosten binnen je budget en - vervolgens natuurlijk ook heel belangrijk - is er een klik tussen ons? Dan gaat jouw eigen Websteen SCRUM-team, veelal bestaande uit een consultant / projectmanager, een UX-designer, een front-end developer en minimaal 2 back-end developers voor je aan het werk. De werkzaamheden aan de applicatie worden opgedeeld in kleine taken, iedere taak wordt door 1 persoon opgepakt en vervolgens door een collega gecontroleerd. Deze beproefde werkmethodiek heet Peer reviewing en minimaliseert fouten. We werken trouwens bewust in kleine teams omdat we je hierdoor sneller, flexibeler en tegen lagere kosten van dienst kunnen zijn.

Met welke kosten moet je rekening houden? Wij ontwikkelen webapplicaties altijd op basis van werkelijke uren en in goed en redelijk overleg met onze klanten. Hierbij hanteren wij een variabel uurtarief.

Webapplicatie calculatorContact opnemen

Regie over kosten en voortgang

Afhankelijk van het project is er meestal een aantal sprints te onderscheiden, waarbij iedere sprint een eigen sprintdoel krijgt. Het voordeel van deze werkmethodiek is dat jij en wij gedurende het hele traject nauwlettend de regie houden over de kosten maar ook over de voortgang waarbij we heel flexibel de techniek en eventueel ook de tijdsplanning kunnen bijsturen.

Aan het eind van elke sprint is er een sprint review. Hierbij wordt een werkend product aan je opgeleverd, krijg je een demo en kunnen de stakeholders hun feedback geven. Uit ervaring weten we dat met name projectmanagement van groot belang is bij het ontwikkelen van een webapplicatie. Per sprint reserveren wij dan ook de nodige tijd voor projectmanagement, coördinatie en planning. Indien nodig of gewenst is er in de eindsprint, voorafgaand aan de oplevering, dagelijks overleg en afstemming. Tijdens elke sprint krijg je een gespecificeerd overzicht van onze tijdsbesteding.

10/10
Samenwerken met Websteen is een verademing. Zij snappen wat we willen en denken na vanuit het standpunt van de gebruiker. Ze doen wat ze beloven en maken elke stap die ze nemen vooraf goed inzichtelijk, ook financieel. We hebben een heel fijne samenwerking
Paul Macco
Paul Macco Directeur - Collage Almere

Vaste hosting- en licentiekosten

Voor het ontwikkelen van webapplicaties werken wij met Laravel, één van de meest gebruikte en bekende PHP frameworks ter wereld. Over Laravel heen hebben wij Dragonfly ontwikkeld, een innovatieve toolbox met allerlei componenten waarmee wij verrassend snel een basis webapplicatie kunnen bouwen. Voor het gebruik van deze toolbox én om jouw webapplicatie veilig en up-to-date te houden berekenen wij maandelijkse een vast bedrag aan licentiekosten. Een webapplicatie wordt door ons opgeleverd met een hostingpakket voor een staging- en live omgeving op een ansible managed server, een SSL-certificaat en realtime-monitoring. Hiervoor geldt het jaarbedrag dat we vooraf vermelden in onze begroting. Uitgezonderd hiervan zijn eventuele bijkomende kosten voor extra storage, domeinen, e-mailbeheer en/of aanvullende certificaten.

Webapplicatie calculatorContact opnemen

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?
Roy Jongerden - Eigenaar
Geschreven door
Roy Jongerden - Eigenaar

Ik begeleid al sinds 2005 ondernemers met het vertalen van hun online doelstellingen naar concrete strategieën, ontwerpen, websites, webapplicaties en online marketingcampagnes. Ik denk in kansen en oplossingen. Doordat ik geen technische achtergrond heb, sta ik heel dicht bij ondernemers en begrijp ik snel wat zij willen en verwachten.

Home Kennisbank Wat kost het laten ontwikkelen van een webapplicatie?