Welke programmeertaal gebruiken jullie voor het ontwikkelen van webapplicaties?Voor het ontwikkelen van websites en webapplicaties werken wij sinds een aantal jaren met Laravel, één van ’s werelds meest gebruikte en bekende open source PHP frameworks. Laravel is een bijzonder handige ontwikkelomgeving met standaard bouwstenen waarmee we snel en efficiënt topkwaliteit kunnen leveren. Een belangrijk voordeel van het werken met Laravel is dat het continu doorontwikkeld wordt. Ook onze developers voeren regelmatig verbeteringen uit en voegen slimme functionaliteiten toe aan ons CMS. Laravel wordt door heel veel ontwikkelaars gebruikt. Ongeveer iedere web-developer werkt tijdens zijn opleiding met Laravel. Hierdoor is het relatief gezien wat minder moeilijk om goede developers te vinden.

Dragonfly software

Bovenop het Laravel open source framework hebben wij de software Dragonfly ontwikkeld. Dragonfly is 100% getest en volledig gedocumenteerd waardoor het voor onze developers eenvoudiger is om er mee te werken en updates uit te voeren. Bij elke aanpassing aan de code worden alle tests volledig automatisch uitgevoerd. Hierdoor weten we zeker dat alles optimaal blijft werken. Dankzij de slimme combinatie van Laravel en Dragonfly beschikken we over een innovatieve toolbox met een groot aantal componenten om verrassend snel en met optimale flexibiliteit een superstabiele webapplicatie te kunnen bouwen.

Terug naar de door ons gebruikte Laravel framework. Daar hebben we heel bewust voor gekozen. En daar zijn onze developers en onze klanten enorm blij mee. We zullen niet al te technisch worden maar we leggen kort iets meer gedetailleerd uit waarom we er zo graag mee werken en wat de belangrijkste voordelen zijn voor jou als klant.

Wat is een framework eigenlijk?

We horen je denken ‘Ok, Laravel is een framework, maar wat houdt dat in? Eigenlijk heel eenvoudig: een framework, dus ook het Laravel framework, is de basis, zeg maar de structuur van de webapplicatie. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je een webapplicatie niet vanaf 0 hoeft te bouwen maar er gebruik gemaakt kan worden van een bestaand ‘werkstramien’ waarbij een aantal herhaaldelijke handmatige werkzaamheden op het gebied van software-ontwikkeling voor webapplicaties op een slimme manier geautomatiseerd kunnen worden. Je begrijpt dat dat scheelt in zowel tijd als kosten.

Gebouwd in PHP, maar wat is dat?

PHP is een veel gebruikte scripttaal voor het creëren van dynamische webpagina’s op webservers. De benaming PHP is een beetje verwarrend. Oorspronkelijk was het de afkorting van Personal Home Page. Inmiddels staan de letters H en P achtereenvolgens voor Hypertext en Processor. Wellicht wil je weten wat het verschil is tussen HTML HyperText Markup Language) en PHP. Het komt feitelijk neer op het volgende: HTML zorgt voor de opmaak en PHP voor de verwerking van de gegevens. PHP werkt op alle operating systems waaronder Microsoft Windows, MacOS en met ontelbaar veel verschillende databases. Facebook is bijvoorbeeld gebouwd in PHP. Duidelijk zal zijn: met PHP kiezen jij en wij voor maximale zekerheid.

Wereldwijd vele gebruikers

De code waarmee het Laravel framework is gebouwd is ‘schoon/mooi’ maar ook eenvoudig en heel goed leesbaar. Hierdoor zijn webapplicaties die met Laravel gebouwd worden bijzonder stabiel en betrouwbaar maar ook heel goed te onderhouden en uit te breiden. Anders gezegd: met Laravel ben je verzekerd van continuïteit en flexibiliteit. Voor alle duidelijkheid benadrukken we dat Laravel open source software is voor onze programmeer werkzaamheden maar het eindproduct, de webapplicatie, is dat niet. De door ons voor jou gebouwde webapplicatie is maatwerk en niet beschikbaar voor anderen.

Tal van ingebouwde functies

Dankzij allerlei ingebouwde functies in Laravel kunnen we taken die normaal gesproken veel tijd en moeite vergen in relatief korte tijd ontwikkelen, zoals gezegd deels geautomatiseerd. Zowel het ontwikkelen van de webapplicatie als het onderhoud van de software kost hierdoor aanmerkelijk minder tijd. Doordat je een framework gebruikt hoef je niet altijd vanaf 0 te beginnen en kun je in relatief korte tijd grote stappen zetten met de ontwikkeling van je webapplicatie. Zoals gezegd hebben we het niet al te technisch of te gedetailleerd gemaakt. Wil je meer weten? Lees onze blog: Laravel met een sausje Dragonfly.

Wil je het naadje van de kous weten van Laravel en/of de door ons ontwikkelde software Dragonfly? Of heb je (ruwe) ideeën over een webapplicatie die je wilt laten ontwikkelen? Laten we dan eens afspreken.

We gaan graag met je in gesprek

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?

Home Kennisbank Welke programmeertaal gebruiken jullie voor het ontwikkelen van webapplicaties?