NIEUW: Onze maatwerk website calculator!

Lees verder
Websteen gaat de uitdaging met jou aan!

Snel naar:

Onderstaand een overzicht van de onderwerpen die we op deze pagina behandelen. Klik op een onderwerp om er direct over te lezen.

Maatwerk software laten maken?

Met maatwerk software kunnen tijdrovende, foutgevoelige of herhalende taken binnen bedrijfsprocessen geautomatiseerd worden. Daarnaast kan software op maat ook ingezet worden om diverse doelgroepen bij elkaar te brengen (vraag/aanbod). En niet onbelangrijk, maatwerk software kan bijdragen aan een goede ROI (Return on Investment) door het verhogen van efficiëntie en daarmee het verminderen van de kosten. Websteen ontwikkelde eerder maatwerk software voor o.a. Mogelijk Vastgoedfinancieringen, Collage Almere en Rebel & Rose.

Soepele ontwikkeling door SCRUM

Bij Websteen maken we gebruik van de Agile-projectmanagement benadering SCRUM om de ontwikkeling van een webapplicatie (ook wel maatwerk software genoemd) zo soepel mogelijk te laten verlopen én de beste resultaten te behalen voor onze klanten. SCRUM is een effectieve en flexibele werkwijze waarmee wij snel, efficiënt en in korte sprints maatwerk software kunnen ontwikkelen. Deze werkwijze stelt ons tevens in staat om snel op veranderingen te reageren en om klantfeedback mee te nemen in het ontwikkelingsproces. Bijkomend voordeel is dat we de focus leggen op de behoeften van onze klanten en er alles aan doen om aan hun verwachtingen te voldoen. Lees meer over “SCRUM en waarom wij hiermee werken” in onze kennisbank.

Dit mag je van ons verwachten

  • Voldoet aan privacy (AVG) en security richtlijnen;
  • Snelle laadtijden, kan veel gebruikers aan;
  • Platform onafhankelijk en via elke webbrowser te gebruiken;
  • Te koppelen aan andere software middels API’s;
  • Indien gewenst mobile-first of responsive gemaakt;
  • Ervaring van de gebruiker staat voorop door een goed UX en UI design.
10/10
Samenwerken met Websteen is een verademing. Zij snappen wat we willen en denken na vanuit het standpunt van de gebruiker. Ze doen wat ze beloven en maken elke stap die ze nemen vooraf goed inzichtelijk, ook financieel. We hebben een heel fijne samenwerking
Paul Macco
Paul Macco Directeur - Collage Almere

Een Laravel applicatie

Voor het ontwikkelen van maatwerk software werken wij met Laravel, één van de meest gebruikte en bekende PHP frameworks ter wereld. Over Laravel heen hebben wij Dragonfly ontwikkeld. Dragonfly is een toolbox met allerlei componenten waarmee wij heel snel een basis webapplicatie kunnen neerzetten. Deze componenten worden met iedere update automatisch getest en zijn netjes gedocumenteerd. Wij hoeven hier dan alleen nog de juiste ontwerpen en gewenste functionaliteiten aan toe te voegen.

Webapplicatie calculatorVrijblijvend advies

De voordelen van goede software op maat!

Wij ontwikkelen maatwerk software in allerlei soorten en maten. Denk dan aan Lead Management Systemen (LMS), klantportalen, online platformen, slimme calculators of andere bedrijfssoftware.

Ondanks de grote diversiteit in maatwerk software kunnen wij wel stellen dat een maatwerk software ten opzichte van native apps of standaard software in ieder geval de volgende voordelen heeft:

Zorgt voor efficiëntere bedrijfsprocessen toegespitst op jouw organisatie

Door automatisering voorkom je fouten, verminder je handwerk en bespaar je tijd en geld

Een webapp is goed schaalbaar en snel aanpasbaar aan jouw organisatie

Een webapplicatie is eenvoudig up-to-date te houden zonder hulp van de eindgebruikers

Mogelijkheid om informatie en data uit diverse software pakketten via API’s te combineren in jouw webapplicatie.

Zo maken wij jouw maatwerk software

Kennismaking

Voordat we starten met uitwerken van de maatwerk software is het goed om eerst kennis te maken. Als er een klik is en we zijn er het er over eens dat maatwerk software de juiste keuze is dan starten we met een Sprint 0.

Sprint 0

Samen maken we een plan voor de maatwerk software waarin we alle wensen helder krijgen en zorgen voor een slimme sprintplanning. In sommige gevallen verzorgen wij ook al enkele ontwerpen voor de maatwerk software.

Setup webapplicatie

Voordat we starten met de daadwerkelijke sprints installeren wij onze basis setup voor webapplicaties en richten wij een staging- en live omgeving in.

Diverse sprints

We ontwikkelen de maatwerk software in diverse sprints variërend van 50 tot 150 uur. We beginnen altijd met een sprintplanning, daarna volgt de ontwikkeling incl. dagelijkse stand-ups en uiteraard een demo aan het eind van iedere sprint.

Training van gebruikers

Zodra de maatwerk software voldoende gereed is om in gebruik te nemen verzorgen wij een training voor de verschillende gebruikers. Dit zorgt voor een soepele lancering en ingebruikname.

Lancering

Na enkele maanden sprinten is het lang verwachte moment daar. We plannen een datum in voor de lancering, mogelijk ook nog een migratie van data, en staan paraat om eventuele vragen te beantwoorden.

Monitoring & updates

Vanaf het moment dat de maatwerk software live staat koppelen we deze aan onze monitoringsoftware. Tevens zorgen wij er vanaf nu voor dat wij de software up-to-date houden.

Doorontwikkeling

In sommige gevallen is de ontwikkeling van maatwerk software een doorlopend proces. Dit betekent dat wij de sprints doorzetten en nieuwe functionaliteiten opleveren op de staging omgeving. Na akkoord worden deze live gezet.

Veelgestelde vragen over webapplicaties

Bij het ontwikkelen van webapplicaties maken we gebruik van de SCRUM-werkmethodiek. Maar wat is SCRUM nu eigenlijk? En wat zijn de voordelen ervan? En is Agile hetzelfde als SCRUM? Laten we meteen een misverstand wegnemen: de termen Agile en SCRUM worden vaak als synoniemen gezien. Maar dat zijn ze niet. Agile is een mindset die er kort gezegd op neerkomt dat je wendbaar/flexibel moet zijn om als bedrijf te kunnen overleven en je verder te kunnen ontwikkelen. Het meest gebruikte Agile raamwerk is SCRUM, een effectieve en flexibele manier waarmee een team projecten op een productievere manier kan opleveren. En waarbij eventuele problemen snel gesignaleerd en verholpen kunnen worden.

Lees verder

Anders dan bij websites werken we bij het ontwikkelen van webapplicaties meestal niet op basis van een fixed price. Bij webapplicaties werken we, net als de meeste collega’s van ons, volgens de beproefde SCRUM-methodiek met sprints van zo’n 50 tot ongeveer 100 uur. Bij grotere projecten hanteren we sprints tot wel 150 uur.

Lees verder

Voor het ontwikkelen van websites en webapplicaties werken wij sinds een aantal jaren met Laravel, één van ’s werelds meest gebruikte en bekende open source PHP frameworks. Laravel is een bijzonder handige ontwikkelomgeving met standaard bouwstenen waarmee we snel en efficiënt topkwaliteit kunnen leveren. Een belangrijk voordeel van het werken met Laravel is dat het continu doorontwikkeld wordt. Ook onze developers voeren regelmatig verbeteringen uit en voegen slimme functionaliteiten toe aan ons CMS. Laravel wordt door heel veel ontwikkelaars gebruikt. Ongeveer iedere web-developer werkt tijdens zijn opleiding met Laravel. Hierdoor is het relatief gezien wat minder moeilijk om goede developers te vinden.

Lees verder

Meer dan goed. Jouw data is bij ons in de best mogelijke handen. Net als bij het bouwen van websites en webapplicaties doen wij ook op het gebied van dataveiligheid namelijk geen enkel compromis. Alleen het beste is goed genoeg. Als geen ander beseffen we hoe belangrijk jouw data is en dat wij daar, zoals dat wettelijk heet, ‘als een goed huisvader’ voor moeten zorgen. Dat doen we dan ook.

Lees verder

Home Maatwerk software