Wij werken vanuit huis en zijn daarom telefonisch minder goed bereikbaar. We vragen je om, indien mogelijk, per e-mail via support@websteen.nl contact met ons op te nemen.
Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Online marketing funnel

Online marketing is een continu proces waarbij het draait om vindbaarheid, branding, verleiding en conversie. Samen met jou verleiden wij je bezoekers en sporen ze aan tot actie! Dit proces kan gevisualiseerd worden als een marketing trechter (sales funnel).

Helemaal bovenin de funnel zitten mensen die zich maar vaag of zelfs nog niet eens bewust zijn van een bepaalde behoefte, maar die misschien wel ontvankelijk zijn voor bepaalde boodschappen of informatie. Wat lager in de funnel zit online verkeer dat zich wel bewust is van een bepaalde behoefte of vraag, maar hier verder nog geen pro-actieve actie op genomen heeft. Helemaal onderin zitten de zoekers die heel concreet online op zoek zijn naar iets.

Iedere fase een specifieke online aanpak

Het zal duidelijk zijn dat iedere fase om een andere online aanpak vraagt. Een latente behoefte concreet maken vraagt om een andere kanaalkeuze en boodschap, dan het online benaderen van concrete zoekers. Kortom: het is belangrijk goed naar jouw sales proces en het gedrag van de (potentiële) klanten te kijken om keuzes te kunnen maken voor een online aanpak die voor je gaat werken en jouw klanten maximaal verleid en over de streep trekt.

Uiteraard spelen beschikbare budgetten hier ook een belangrijke rol in. Er zullen altijd keuzes gemaakt moeten worden. Wij helpen jou hier graag mee, en kunnen nadat de keuzes eenmaal gemaakt zijn, deze ook snel en vakkundig voor jou uitvoeren.

Terug naar Advies & begeleiding