Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Geregeld nieuwe social media content werkt

Succes halen uit social media valt of staat met het frequent en consequent ontwikkelen en plaatsen van relevante content. Eens in de paar weken een algemeen bericht plaatsen op een aantal social media kanalen levert meestal niet het gewenste resultaat op. De belangrijkste factor bij het krijgen van een band met je doelgroep is de kwaliteit en timing van social media content. Uiteindelijk zullen alleen goede inhoudelijke berichten naast grappige en leuke berichten resulteren in meer naamsbekendheid en in een betere band met jouw (potentiële) doelgroep. Daarbij is het belangrijk om duidelijk te hebben wie precies jouw doelgroep is en wat je doelstellingen zijn. Deze aspecten leg je vast in je social media strategie.

Soorten berichten

Wil je meer succes halen uit social media? Plaats verschillende berichten die zorgen voor meer interactie met jouw doelgroep. Voorbeelden:

  • Inhaker: haak met jouw bericht in op de actualiteit.
  • Vraag: stel een interessante vraag aan jouw doelgroep, waarop zeker gereageerd gaat worden.
  • Persoonlijk: benader jouw doelgroep in de berichten op een persoonlijke manier.
  • Tips: geef GRATIS handige tips aan jouw volgers.
  • Korting: kom met een kortingsactie, waar jouw volgers niet omheen kunnen.

Voor dit soort berichten is de inhoudelijke content belangrijk. Vind je het lastig of heb je geen tijd voor het bedenken van deze content, dan kan Internetbureau Websteen jou hierbij helpen. Hieronder zie je een voorbeeld van een inhaker op de actualiteit (1 april) bij Websteen.

Wat levert de inzet van social media op?

Wat levert het je eigenlijk op? Een goede social media contentstrategie, contentkalender en uitvoering zorgen voor meer naamsbekendheid en meer interactie met jouw (potentiële) doelgroep. Websteen kan jou helpen bij het ontwikkelen van je contentstrategie en het ontwikkelen van relevante content.

Wil je snel een grote groep mensen van jouw doelgroep bereiken op Facebook? Bekijk dan de opties om te adverteren op Facebook.

Terug naar Content marketing