Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Inzicht in klik- en kijkgedrag door heatmaps

Klik- en kijkgedrag van je bezoekers geeft vaak nieuwe inzichten heatmapsover hoe je het best de gebruiksvriendelijkheid van je website kunt verbeteren en de conversie kunt verhogen. Met behulp van een heatmap krijg je een uitgebreide analyse van het gedrag op je website. Een heatmap is een screenshot van een pagina op je website waar door middel van kleurgebruik wordt aangeven welke gebieden populair zijn en welke niet. Er zijn drie verschillende soorten heatmaps:

  • Clickmap
    Deze map visualiseert alle kliks op je webpagina. Op basis hiervan kun je bijvoorbeeld zien of mensen op bepaalde elementen klikken die helemaal geen link zijn.
  • Scrollmap
    Zoals de naam al doet vermoeden, geeft deze map inzicht op het scrollgedrag van je bezoekers. Hierdoor kun je zien of de bezoekers de tijd nemen om naar het einde van de pagina te scrollen.
  • Movemap
    De movemap neemt de muisbewegingen van je bezoekers waar. Hieruit kun je afleiden hoe bezoekers naar je pagina hebben gekeken.

Recordings

Doordat we opnames van het online gedrag van je bezoekers kunnen maken, krijgen wij nog meer inzicht in hoe bezoekers je website ervaren. Wanneer we deze opnames naast de gemaakte heatmaps leggen, kunnen we verbanden leggen. Door middel van deze visuele inzichten kunnen wij bepalen of de indeling en de lay-out van je pagina’s optimaal zijn of dat wij aan de slag moeten om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren.

Terug naar Conversie optimalisatie