Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Goed vindbaar door zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Goed vindbaar door zoekmachine optimalisatie (SEO)Zoekmachines als Google zijn voor veel mensen dé methode om zich te oriënteren op het internet. Wij vinden het belangrijk dat je website goed vindbaar is in de zoekmachines zoals Google. Alle activiteiten die worden gedaan om je webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten (zonder advertentiekosten) vallen onder Search Engine Optimization (SEO). Hoe hoger je pagina’s in de zoekresultaten verschijnen, hoe vaker mensen erop klikken en hoe hoger je click-trough-rate (CTR) is.

De werking van een zoekmachine

De plaats die je website in Google krijgt wordt bepaald door het steeds veranderende zoekalgoritme. Dit is een ingewikkelde formule die bepaalt welke webpagina's het beste aansluiten bij de gebruikte zoekterm. Om je website te indexeren brengt een zoekmachinerobot (spider) een bezoek aan je website. De robot leest (crawlt) je site volledig en volgt de links op je website. In principe zijn de ruim 200 ranking factoren van Google strikt geheim, toch zijn er voor ons een aantal best practices die wij altijd verwerken bij het bouwen van je website.

Ga eens na hoe vaak je Google gebruikt om een bedrijf of product te vinden. Op een bepaald zoekwoord goed gevonden worden is een essentieel middel om bezoekers naar jouw website toe te kunnen trekken.

De basis van zoekmachineoptimalisatie

Ondanks dat de rankingfactoren vaak veranderen is de basis van SEO nog altijd hetzelfde gebleven; techniek, content en linkbuilding. Deze elementen zijn zowel voor de desktopversie als de mobiele versie van een website van toepassing. Het is belangrijk om je website regelmatig te controleren en om deze drie bouwstenen te optimaliseren.

  • Techniek:
    Google moet in staat zijn om je webpagina’s in technisch opzicht te kunnen lezen en te begrijpen. Denk hierbij vooral aan een prettige gebruikerservaring. Laden je pagina’s snel genoeg? Bevatten je pagina's geen dode links vanuit de zoekmachine? Daarnaast zorgt techniek ervoor dat de zoekmachinerobots alle belangrijke webpagina’s goed indexeert.
  • Content:
    Om hoog in Google te komen, is er altijd één ding bijzonder belangrijk geweest; het creëren van relevante content voor je bezoekers. De content van je webpagina bestaat niet alleen maar uit de aanwezige tekst, maar ook uit de koppen, subkoppen en metagegevens. Zowel zoekmachines als menselijke lezers gebruiken zoektermen om je webpagina vlug te scannen om er achter te komen waar het over gaat. Het is dus belangrijk om zoektermen goed in de pagina te verwerken voor het verhogen van de leesbaarheid en daarmee ook de vindbaarheid.
  • Linkbuilding:
    De populariteit van een website en de bijbehorende webpagina’s hebben invloed op de notering tussen de zoekresultaten. Deze populariteit wordt uitgedrukt in het aantal kwalitatieve links naar je webpagina. Deze externe links ziet Google als 'stemmen' voor je website, heb je veel externe links die verwijzen naar jouw website, dan word je gezien als autoriteit in de markt.

Onze visie op SEO

Websteen ziet jouw website graag bovenaan de zoekresultaten staan. We helpen je door het opzetten van een zoekmachineoptimalisatie campagne. Bij de start van je SEO-campagne zijn er vaste stappen die worden doorlopen, zodat van tevoren meetbare doelen kunnen worden gesteld en we het meest optimale resultaat halen. Tijdens de campagne zijn we bezig met de onderstaande activiteiten:

Terug naar Online marketing

HomeOnline marketingZoekmachine optimalisatie