Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Data collectie en rapportages voor Mogelijk

Uitdaging

Mogelijk, voor elke BNR Nieuwsradio luisteraar een bekende naam, is de partij die zakelijk hypothecaire financieringen tot stand brengt tussen ondernemers en investeerders. Mogelijk heeft met hun model in korte tijd een eigen plek in de markt weten te veroveren. Dit is mede het resultaat van een slimme converterende website waar via verschillende marketingkanalen veel bezoekers per dag op terecht komen.

Om het overzicht per marketingkanaal te bewaken, heeft Mogelijk ons gevraagd om de maandelijkse rapportage te verzorgen. Deze rapportage biedt houvast voor het maandelijkse marketingoverleg en geeft inzichten in de website performance.

Mogelijk heeft naast Websteen ook andere partners voor hun (online) marketing. Elk bureau rapporteert weer op een andere manier. In het geval van Mogelijk was het dus de uitdaging om verschillende gegevensbronnen te koppelen en weer te geven in één rapportage. Websteen maakte dit Mogelijk!

 

Aanpak

De eerste stap naar een overzichtelijke rapportages was bespreken met Mogelijk wat voor hen belangrijke statistieken zijn. Want welke cijfertjes zeggen nou echt wat?

Nadat de KPI's (Key Performance Indicators) bekend waren, hebben we gekozen voor Google Data Studio om de rapportage in te gaan opbouwen. Het grote voordeel van deze tool is dat verschillende bronnen zijn te koppelen en realtime cijfers vanuit bijvoorbeeld Google Analytics kunnen worden getoond.

Bij Websteen hebben wij de nodige kennis en kunde in huis om de gewenste statistieken en dimensies tegenover elkaar te zetten. Behalve de weergave van statistieken, zorgen wij er ook altijd voor dat een rapportage 'gebrand' wordt en in de eigen huisstijl wordt opgemaakt. Op die manier leveren we onze klanten een representatief product dat behalve meer inzicht krijgen ook de interne communicatie kan bevorderen.

 

Resultaat

- Maandrapportage met realtime en voortschrijdende inzichten

Een maken van heldere en overzichtelijke rapportages is echt onze kracht. Door de statistieken op een visuele manier weer te geven, is het veel gemakkelijker om met de klant de voortgang van campagnes te bespreken. Door de flexibele manier van rapporteren kan deze altijd naar wens worden aangepast!

Terug naar het overzicht

Home>Klanten>Data collectie en rapportages voor Mogelijk