GRATIS workshop optimaliseer je website met AI!

Lees verder

Beter gevonden worden met adverteren in zoekmachines (SEA) Ontdek de mogelijkheden.

Presentatie van de analytics over zoekmachine advertenties bij Websteen

Betalen per klik

Dat je kunt adverteren in zoekmachines, weet je ongetwijfeld al. Met zoekmachine adverteren (SEA) kunnen we heel gericht jouw doelgroep bereiken via Google of Bing. Ze zijn tenslotte al op zoek naar je. En het allermooiste? Je betaalt pas wanneer iemand op jouw advertentie klikt.

Van zoekopdracht naar klik, zo werkt SEA

Wij doen uitgebreid onderzoek naar de zoekwoorden die je doelgroep vaak gebruikt. Zo kiezen we de zoekwoorden waarop jij gaat adverteren. Tikt iemand dit zoekwoord (of een deel daarvan) in bij een zoekopdracht op Google of Bing, dan kan er een van je advertenties worden getoond. Door middel van een ingewikkelde en supersnelle online veiling wordt bepaald waar jouw advertentie wordt geplaatst.

Hoe vaak je advertentie wordt getoond en hoeveel je uiteindelijk per klik betaalt, is van veel dingen afhankelijk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken; met alleen het hoogste bod kom je er niet. Er wordt bijvoorbeeld veel meer waarde gehecht aan de relevantie van je zoekwoorden, advertenties én landingspagina’s. Hoe dit proces werkt, legt we je graag persoonlijk uit. 

Waarom? Daarom!
Voordelen van zoekmachine adverteren

Met Search Engine Advertsing (SEA) richt je je op mensen die op dat moment geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Op de vraag 'Hoe kunnen wij hoger scoren in de zoekresultaten?' is SEA een van onze beste antwoorden.

Controle over kosten

Bepaal zelf wat je per dag (of maand) uitgeeft per campagne. Zo hou jij regie over de kosten terwijl wij zorgen voor de meeste klikken.

Iedereen gebruikt zoekmachines

Het gebruik van zoekmachines neemt alleen maar toe; dit zal de komende jaren niet anders worden.

Betaal per bezoeker

Je betaalt alleen voor bezoekers die geklikt hebben op jouw advertentie en daarmee naar je website zijn gegaan.

Inzicht in prestaties

Je hebt volledige inzicht in de prestaties op verschillende niveaus: per campagne, advertentie, zoekwoord en apparaat.

Leer je doelgroep kennen

Krijg inzicht in hoe je doelgroep zoekt en vooral welke zoekopdrachten veel gebruikt worden.

Snel bovenaan in de zoekresultaten

Met een slimme SEA-campagne kom je relatief sneller op de eerste pagina met zoekresultaten terecht dan met SEO.

Veelgestelde vragen over adverteren in zoekmachines

De organische zoekresultaten staan onder de betaalde zoekresultaten. Deze betaalde zoekresultaten vallen onder SEA (Search Engine Advertising) en komen uit het advertentieprogramma van de zoekmachine (Google Ads bij Google en Microsoft Ads bij Bing). Waar je met SEO niet direct bovenaan de zoekresultaten staat, kan dat met SEA wel. Met een campagne bied je op verschillende relevante zoektermen in en je kiest een budget. Zoekt iemand met deze zoektermen en bied je genoeg? Dan verschijnt jouw advertentie bovenaan. De kunst is om de juiste zoektermen voor de juiste prijs te vinden, zodat jouw website zichtbaar is op de momenten die er toe doen.

Lees verder

Een Google Ads remarketing pixel oftewel een Google Ads remarketing tag is een stukje code dat je op je website kunt plaatsen. Hierdoor krijg je meer inzicht in het gedrag van bezoekers op jouw website en kun je op basis van deze gegevens doelgroepen opbouwen. Deze doelgroepen kun je vervolgens gebruiken om eerdere bezoekers een advertentie te tonen (remarketing).

Lees verder

‘Waarom zie ik mijn eigen advertentie niet in Google?’ is een vraag die ons zo nu en dan wordt gesteld door onze klanten. Een hele logische vraag, wat ons betreft. Je besteedt het niet voor niks uit aan een expert. Natuurlijk wil je dan zelf ook even zien hoe die advertentie er in Google uit ziet. Maar na tien wanhopige zoekopdrachten krijg je niet het resultaat waarop je had gehoopt; je ziet je eigen advertentie niet in de Google zoekresultaten terugkomen. Hoe kan dat nou?

Lees verder

Google Ads wordt door veel ondernemingen ingezet om beter zichtbaar te zijn in Google. Niet gek, want met de juiste zelfgekozen zoekwoorden en het juiste bod kun je al direct bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Er zijn veel strategieën om Google Ads in te zetten. Een daarvan is het adverteren op de naam van concurrenten. Dit kan goed werken, maar mag het ook?

Lang antwoord kort: ja, dat mag. Maar natuurlijk zijn er uitzonderingen en voorwaarden.

Lees meer

Of je nou meer zichtbaarheid wilt genereren, meer donaties binnen wilt halen of vrijwilligers wilt werven: met het Google Ad Grants programma helpt Google je een handje. Je ontvangt maandelijks een tegoed om mee te adverteren en dit bedrag kan aardig oplopen (tot wel $10.000). Profiteer van deze extra hulp om jouw non-profitorganisatie verder in het zonnetje te zetten.
Wat is Google Grants en hoe vraag je dit aan? We leggen het je graag uit.

Lees verder

Home Oplossingen Online marketing Adverteren in zoekmachines