Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Waarom is het belangrijk om je metagegevens in te vullen?

meta gegevensVaak worden de metagegevens vergeten bij het schrijven van webteksten, dit is eigenlijk een gemiste kans. Metagegevens zijn gegevens die iets vertellen over de webpagina. Deze gegevens zijn niet te zien op de webpagina zelf. Deze metagegevens bestaan onder andere uit de meta description en de page title. Het correct invullen van de metagegevens kan invloed hebben op je posities in onder andere zoekmachines als Google.

De meta description

De meta description is een korte omschrijving waarin je vertelt waar je webpagina over gaat. Het is dus belangrijk om deze zo wervend mogelijk te schrijven met een goede call-to-action. Hiermee verleid je de bezoekers naar je website. Bij het schrijven van de meta description moet je rekening houden met het feit dat zoekmachines vaak de eerste 160 karakters tonen. Maak dus niet al te lange zinnen en verwerk hierin een aantal relevante zoekwoorden. Het zoekwoord wordt namelijk dikgedrukt weergegeven wanneer deze ook in je meta description staat. Hierdoor valt je vermelding meer op.

De page title

Zoekmachines hechten veel waarde aan de page title van een specifieke webpagina. Google kijkt bijvoorbeeld als eerste naar je paginatitel om te bepalen waar de tekst over gaat. Het is aan te raden om het belangrijkste zoekwoord voor die betreffende pagina in de page title te verwerken. De volgorde is hierbij van belang, dus zet het zoekwoord zo veel mogelijk vooraan.

Het invullen van je metagegevens kun je gewoon zelf doen in het CMS van je website. Deze gegevens vind je onderaan de pagina en zijn daardoor makkelijk aan te passen.

Lees ook eens...

HomeKennisbank - SEO / SEAWaarom is het belangrijk om je metagegevens in...