Wij werken vanuit huis en zijn daarom telefonisch minder goed bereikbaar. We vragen je om, indien mogelijk, per e-mail via support@websteen.nl contact met ons op te nemen.
Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Wat is een featured snippet?

Wat is een featured snippet?Een featured snippet is een uitgelicht stuk tekst dat bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnt met daarin een beknopt antwoord op de vraag. Dit antwoord verschijnt vaak bovenaan de zoekresultatenpagina zodat mensen het antwoord op hun vraag snel en gemakkelijk vinden. Featured Snippets worden daarom ook wel ‘Answer Boxes’ genoemd.

Google streeft ernaar om dé beste zoekmachine te zijn en dit ook te blijven. Google heeft natuurlijk gemerkt dat het mobiele zoekverkeer steeds meer toeneemt. Het is dan ook een logisch gevolg dat featured snippets steeds vaker in de zoekresultaten verschijnen. Deze nieuwe toepassing van Google is namelijk vooral bedoelt om mobiele zoekers een optimale ervaring te bieden.

Maar profiteren dus alleen de gebruikers van Google en Google zelf hiervan? Of kan jij als (online) ondernemer er ook profijt van hebben? Natuurlijk kan dat, het is een kans die je zelfs moet aangrijpen! In dit artikel lees je hoe jij als ondernemer van deze featured snippets (het beste kunt) profiteren!

Waarom is een featured snippet belangrijk?

Het is bekend dat, hoe hoger de positie in zoekresultaten, des te hoger het percentage is van zoekers dat vervolgens doorklikt. Met een antwoord in de featured snippet verhoog je dus de kans dat zoekers op jouw pagina klikken.

Niet alleen de mensen die op Google zoeken en Google hebben profijt van deze beknopte antwoorden. Als ondernemer kun jij namelijk aanzienlijk meer bezoekers op je website genereren, door gebruik te maken van featured snippets. Het is dus eigenlijk een win-win-win situatie.

Voor Google gebruikers zijn de featured snippets ideaal omdat ze nu snel en gemakkelijk een antwoord vinden op hun vraag. Doordat de gebruikers van Google deze nieuwe toepassing waardevol vinden, zullen ze Google als zoekmachine blijven gebruiken. Dit is natuurlijk het grote voordeel van Google. Via featured snippets kunnen ondernemers meer bezoekers/klanten krijgen doordat hun website nu bovenaan de zoekresultaten verschijnt.

Hoe kan ik featured snippets het beste gebruiken?

Als je meer bezoekers op je website wilt krijgen is het dus belangrijk dat Google een stuk tekst van jouw website gebruikt voor de featured snippet. Dit is simpeler dan het lijkt, je hebt er echt een strategie voor nodig. Daarom kun je onderstaande tips goed gebruiken:

  • Optimaliseer één speciale pagina op je website voor een relevante vraag (zoekwoord) die vaak wordt gesteld in Google. Meeste kans op een featured snippet heb je bij hoe en wat vragen. Tik maar eens in Google 'Wat is een Facebook pixel?' in.. Welke featured snippet zie jij bovenaan staan?
  • Geef in het begin van de pagina direct een antwoord op de vraag. Probeer het antwoord zo beknopt mogelijk te formuleren.
  • Optimaliseer je pagina voor deze vraag zoals je dat voor elk ander zoekwoord zou doen.

Pak deze SEO kans met beide handen aan en start met featured snippets

Wil jij als ondernemer beter gevonden worden in Google? Maar weet je niet hoe je dit het beste kunt doen. Geen zorgen! Websteen heeft de kennis in huis om uw website beter te laten scoren in Google, bijvoorbeeld met het gebruik van featured snippets. Onze online marketeers staan graag voor u klaar!

Lees ook eens...

HomeKennisbank - SEO / SEAWat is een featured snippet?