Zoekmachine vriendelijke URL's

Zoekmachine vriendelijke URL's | Websteen zoekmachine optimalisatie kennisbankWanneer je een nieuwe pagina aanmaakt in een CMS kan je zelf bepalen hoe de URL eruit moet zien. Uiteraard binnen de restricties van de regels voor geldige URL’s, dus gebruik alleen letters (geen hoofdletters), cijfers en om woorden te scheiden een koppelteken ( - ).

SEO URL

Hoewel de meeste CMS systemen zelf geldige en zoekmachine vriendelijke URL’s genereren is het soms raadzaam de URL zelf nog even aan te passen. Als je pagina namelijk een vrij lange naam heeft kan het handig zijn de URL wat in te korten zodat er geen hele lange URL's ontstaan, zeker wanneer er nog subpagina's onder die pagina gaan komen. Beperk de lengte van je URL tot maximaal 65 karakters.

Leesbare URL met gerelateerde zoekwoorden

De URL-structuur moet zo eenvoudig mogelijk zijn. Overweeg om de inhoud zo te organiseren dat URL's logisch zijn opgebouwd en op een manier die voor mensen begrijpelijk is.

De zoekwoorden in je content zijn uiteraard erg belangrijk, maar ook de zoekwoorden in je URL zijn erg belangrijk. Door de juiste zoekwoorden in je URL te plaatsen, maak je het voor zoekmachines makkelijker om je webpagina sneller en efficiënter te indexeren.

Bij https://www.pararius.nl/koopwoningen/naarden/huis weet Google duidelijk dat het hier gaat om huizen te koop in Naarden.

Resumerend: Houd de URL’s kort en krachtig en zorg dat ze de betreffende pagina omschrijven.

Pagina URL opgeven in het CMS

Zoekmachinevriendelijke URL's

Heb je vragen over de juiste URL van een pagina? Wij helpen je graag.

Vrijblijvende afspraak inplannen

Websteen

Heb jij ook een leuke uitdaging voor ons?

We gaan hem graag samen met je aan! Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Websteen