Wij werken vanuit huis en zijn daarom telefonisch minder goed bereikbaar. We vragen je om, indien mogelijk, per e-mail via support@websteen.nl contact met ons op te nemen.
Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Hoe maak je betere Facebook advertenties?

Goede Facebook advertentiesBen jij van plan om te gaan adverteren op Facebook, maar vind je het lastig om te bepalen wat er nu precies in de advertentie moet komen te staan? Dan ben je heus niet de enige! Er zijn genoeg ondernemers die moeite hebben met het vertalen van de boodschap. Websteen geeft je daarom wat tips die je zullen helpen bij het ontwerpen van je Facebook advertentie!

1. Houd het menselijk

De advertentie wordt weergegeven in het nieuwsoverzicht of het Instagram overzicht tussen berichten van vrienden en familie. Om een advertentie te maken die aanvoelt als een bekend onderdeel van iemands sociale omgeving, kun je beter kiezen voor afbeeldingen van mensen die profiteren van jouw product in plaats van alleen een foto van het product.

2. Less is more

Facebook is erg streng als het gaat om de hoeveelheid tekst in je advertentieafbeelding. Advertenties die worden weergegeven op Facebook, op Instagram en in het Audience Network worden namelijk beoordeeld op de hoeveelheid afbeeldingstekst in je advertentie. Op basis van deze beoordeling worden advertenties met een grote hoeveelheid afbeeldingstekst weergegeven aan minder mensen. Een afbeelding zonder tekst is dus beter dan een afbeelding met tekst. Via de tekst overlay tool van Facebook kun je de gewenste afbeelding eerst testen.

3. Visueel aantrekkelijk

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om aantrekkelijke advertenties te make. Let op het formaat en de kwaliteit van de mediabestanden waar je mee werkt. Onze tip is om de afbeeldingen waar je zelf tekst of grafische elementen aan toe hebt gevoegd op te slaan als .png, dan wordt de tekst scherper weergegeven. Zorg ervoor dat mensen maar naar één punt in de foto kijken. Als je te veel dingen in één afbeelding probeert te stoppen, overweeg dan het gebruik van carrousel- of videoadvertenties. 

4. Focus op de boodschap

Je doelgroep bladert snel door hun Facebook tijdlijn heen. Daardoor is de kans erg klein dat ze stoppen om een tekst van meer dan een paar regels te lezen. Houd het bij belangrijke informatie en let op het tekenlimiet voor kleinere schermen. Probeer het belangrijkste vooraan in de tekst te plaatsen, voordat deze wordt ingekort.

Lees ook eens...

HomeKennisbank Social MediaHoe maak je betere Facebook advertenties?