Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Waarom social video gebruiken?

Online video is erg populair en blijft maar groeien. Er mag gezegd worden dat je zonder online video toch echt achterloopt als bedrijf op het gebied van online marketing. Video houdt de aandacht van de kijker vast en er wordt zomaar één minuut of langer naar gekeken. Terwijl er bij een foto of een tekst na een paar seconden alweer verder wordt gescrold. Een video is persoonlijker en wordt sneller gedeeld dan een tekst of foto.

Een ander groot voordeel is dat online video helemaal niet veel geld hoeft te kosten. Er kan namelijk zelf content gemaakt worden met eigen werknemers binnen het bedrijf. Dit is is vaak nog persoonlijker dan bijvoorbeeld een gemaakte bedrijfsilm.

Social video opties

Facebook
Facebook is voor bedrijven het meest populaire social media kanaal om video’s op te delen en ook het meest effectieve platform voor online video. Social video zorgt voor een groter bereik. Facebook biedt de optie om met jouw video te adverteren. Via Facebook Adverteren kan jouw doelgroep specifiek getarged worden, waardoor de video alleen aan jouw potentiële doelgroep wordt getoond.

Tip: Als je een filmpje op Facebook wil uploaden, doe dit dan niet via een YouTube link, maar plaats hem direct. Door de video direct te plaatsen krijgt deze voorrang in het algoritme van Facebook. Met een YouTube link zal het bereik op Facebook dus kleiner zijn.

Zie hieronder een voorbeeld van online video bij Websteen met reacties en deelacties als gevolg.

Twitter
Voorheen was de maximale duur van een video op Twitter nog dertig seconden, maar sinds eind juni is het nu mogelijk om video's van 140 seconden te plaatsen. Het is een duidelijke knipoog naar het maximaal aantal tekens waaruit een tweet mag bestaan. Het vergroten van de videolimiet is voor Twitter een logische keuze. Het delen van video's via het sociale netwerk is namelijk sinds begin dit jaar met meer dan de helft gestegen. 'Video krijgt een steeds prominentere rol in de real-time gesprekken die plaats vinden op Twitter,' laat de CEO van Twitter weten in hun blogpost.

Tip: Geef in een video antwoord op de vragen die klanten stellen via Twitter. Zo laat je je gezicht achter de organisatie zien en heb je de mogelijkheid om in méér dan 140 tekens de vraag te beantwoorden.

Instagram
Instagram is een platform dat zich alleen richt op afbeeldingen en video’s van maximaal 60 seconden. Instagram is vooral een geschikt platform als jongeren binnen jouw doelgroep vallen. Meer dan de helft van de gebruikers heeft namelijk een leeftijd van onder de twintig jaar. Instagram is onderdeel van Facebook en daarom kan er ook via Facebook op geadverteerd worden. Dit betekent dat ook bij Instagram de doelgroep erg specifiek getarged kan worden. Ook Instagram heeft het afgelopen jaar de keuze gemaakt om langere video's toe te staan. De toegestane lengte was eerst slechts 15 seconden! Volgens de makers van de app is het aantal minuten dat gebruikers video zitten te kijken het afgelopen halfjaar met 40 procent gestegen. Langere video’s geven je meer mogelijkheden om jezelf te uiten. Het maakt allemaal deel uit van een breder pakket aan plannen om mensen meer creatieve mogelijkheden voor videoconsent te geven

Tip: Zet bij het plaatsen van een Instagram video altijd hashtags, daarmee bereik je gericht, de meeste mensen.

YouTube
Alhoewel steeds meer netwerken zich focussen en functies toevoegen voor kortere video’s, is een plek om ook je lange video’s te delen nog steeds essentieel. YouTube is, met alleen al meer dan 400 miljoen views op mobiele apparaten, het meest gebruikte kanaal voor. In tegenstelling tot Facebook, Twitter en Instagram draait YouTube voorlopig alleen nog maar om online video. Bovendien is het uploaden van een video via YouTube ook goed voor je vindbaarheid in Google, omdat Google een hoge ranking geeft aan websites die een relevante YouTube-video embedden.

Tip: Maak voor je bedrijf een aparte YouTube account aan, zo voorkom je dat je vanuit je eigen naam moet uploaden en zorg je ervoor dat je viewers binnen één simpele klik al je geüploade video's kunnen bekijken.

Een bekende uitdrukking die vaak voorbijkomt is: één foto zegt meer dan 1.000 woorden. Het gebruik van video is nog belangrijker. Uit onderzoek van Forrester blijkt dat een goede video net zo veel waarde kan hebben als 1,8 miljoen woorden. Kies daarom voor het gebruik van (social) video.

Maximale videolengtes

  • Facebook: 120 minuten
  • YouTube: 15 minuten, heeft wel een optie om langere video’s te uploaden
  • Twitter beveelt aan om video’s onder de 30 seconden te houden
  • Instagram: 60 seconden

Lees ook eens...

HomeKennisbank Social MediaWaarom social video gebruiken?