Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Wat is een Facebook pixel?

Facebook pixelEen Facebook pixel is een stukje code die je overal op jouw website kunt plaatsen om meer te weten te komen over jouw doelgroepen. De doelgroepen kunnen hierdoor gemeten, geoptimaliseerd en ontwikkeld worden voor jouw Facebook-advertentie. Je kan na het plaatsen van de pixel onder andere de conversie meten vanuit Facebook, via uitgebreide statistieken bekijken hoe de doelgroep jouw website gebruikt en een (vergelijkbare) doelgroep aanmaken vanuit deze statistieken.

Doelgroep opbouwen met Facebook

Via de Facebook pixel worden er gegevens verzameld over jouw websitebezoekers. Er zijn drie soorten doelgroepen die na het plaatsen van de pixel gebruikt kunnen worden voor een advertentie op Facebook.

 • Aangepaste doelgroep
  Hierbij kan er een doelgroep worden aangemaakt op basis van het websiteverkeer. Er wordt een lijst van mensen gemaakt die jouw website hebben bezocht. Deze mensen kunnen via een Facebook-advertentie weer benaderd worden, ook wel remarketing genoemd. Er kan ook een klantenbestand, een lijst op basis van app-activiteit en een lijst op basis van betrokkenheid op Facebook worden toegevoegd.
   
 • Vergelijkbare doelgroep
  Bij de vergelijkbare doelgroep kan er een doelgroep aangemaakt worden met nieuwe klanten. Op basis van interesses van de huidige websitebezoekers die worden gemeten via de Facebook pixel kan er een doelgroep worden aangemaakt met nieuwe potentiële klanten.
   
 • Opgeslagen doelgroep
  Bij de opgeslagen doelgroep kan de doelgroep gemaakt worden voor jouw advertentie, dit kan op basis van de vergelijkbare en aangepaste doelgroep. Hierbij kan weer verder worden gefilterd op locatie, leeftijd, demografische gegevens, gedrag en interesses.

Samengevat de voordelen van de Facebook pixel

 • Websitebezoekers kunnen opnieuw benaderd worden via Facebook.
 • Je kan er nieuwe klanten vinden via de vergelijkbare doelgroep.
 • Conversie uit Facebook kan worden bijgehouden.

Maak voordelig kennis met de voordelen van de Facebook pixel

Meer potentiële klanten op je website? Snel geregeld voor slechts € 75,-

Wij maken voor jou een Facebook advertentie account inclusief pixel. Met de Facebook pixel kun je snel relevante advertentiedoelgroepen opbouwen en direct slimmer gaan adverteren.

Neem contact op


 

Lees ook eens...

HomeKennisbank Social MediaWat is een Facebook Pixel?