Wij werken vanuit huis en zijn daarom telefonisch minder goed bereikbaar. We vragen je om, indien mogelijk, per e-mail via support@websteen.nl contact met ons op te nemen.
Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Wat is een LinkedIn pixel?

wat-is-een-linkedin-pixelEen LinkedIn pixel oftewel een LinkedIn Insight Tag is een stukje code op je website waarmee je meer inzicht krijgt in je doelgroep en in de prestaties van LinkedIn advertenties.

Een doelgroep samenstellen in LinkedIn

LinkedIn biedt uitgebreide opties om een doelgroep te definiëren. De enige variabele die standaard moet worden ingevuld is de locatie waarbinnen je doelgroep zich bevindt. Binnen het targetgebied kan een verdere segmentatie worden aangebracht op basis van o.a. functienaam, branche, grootte van het bedrijf, interesses, opleidingen, diploma's en leeftijd. Als de doelgroep te beperkt wordt, dan zal LinkedIn deze weigeren. Er moeten minimaal duizend profielen aan voldoen.

Wanneer de campagne van start gaat, begint het echte werk: het meten, evalueren en optimaliseren van advertenties én het binnenhalen van nieuwe klanten!

De toegevoegde waarde van LinkedIn pixel

Met de LinkedIn pixel zie je niet alleen precies hoeveel mensen je advertentie aanklikken, maar ook wat dat je daadwerkelijk oplevert. Hoeveel mensen hebben zich naar aanleiding van jouw LinkedIn advertentie ingeschreven op je nieuwsbrief of een whitepaper gedownload?

De uitgebreide rapportages van LinkedIn geven inzicht in de response op je advertentie. Op basis van de informatie die de LinkedIn pixel verzamelt, weet je precies wat het profiel van je doelgroep is. Dit maakt het een stuk makkelijker om toekomstige advertenties nog gerichter in te zetten.

Meer kansen met remarketing

Wat het gebruik van de LinkedIn Pixel helemaal bijzonder maakt is de mogelijkheid van remarkteting die hierdoor onstaat. Remarketing is een online marketing methode waarbij je eerdere bezoekers van je website nogmaals benadert met een wervende advertentie, een passende aanbieding of relevante content. Zo blijf je in beeld bij je doelgroep. Belangstellende leads keren terug op je website en dat doet wonderen voor je conversie.

Samengevat de voordelen van de LinkedIn pixel

  • Met de LinkedIn pixel krijg je meer inzicht in de doelgroep
  • Advertenties kunnen beter worden afgestemd op de doelgroep
  • Mogelijkheden om eerdere websitebezoekers opnieuw te benaderen met relevante advertenties

Maak voordelig kennis met de voordelen van de LinkedIn Insight Tag

Meer potentiële klanten op je website? Snel geregeld voor slechts € 75,-

Wij maken voor jou een LinkedIn advertentie account inclusief tag. Met de Inisght Tag kun je snel relevante advertentiedoelgroepen opbouwen en direct slimmer gaan adverteren.

Neem contact op


 

Lees ook eens...

HomeKennisbank Social MediaWat is een LinkedIn pixel?