Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Wat zijn de afbeeldingsformaten op social media?

Om een goed uitziende bedrijfspagina te hebben op social media zullen de afbeeldingen ook op een goede kwaliteit en formaat moeten worden geüpload. Hieronder is een overzicht te vinden voor de afmetingen van een aantal populaire social media kanalen: Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+.

Tip: Sla de afbeeldingen waar u zelf tekst of grafische elementen aan heeft toegevoegd op als .png, dan wordt de tekst scherper weergegeven.

Facebook

In augustus van 2016 heeft Facebook de lay-out van de bedrijfspagina’s omgegooid. Het logo bevindt zicht niet meer gedeeltelijk over de header heen en de call to action en reviews zijn duidelijker in beeld. Door deze verandering zijn ook de formaten van het logo en de headerfoto veranderd. De headerfoto heeft nu een formaat van 828 pixels breed en 315 pixels hoog. Het logo kan het best geüpload worden met 160 pixels breed en 160 pixels hoog, voor de snelste laadtijd. Zie hieronder een overzicht van de formaten.

Facebook afmetingen

Twitter

Bij Twitter wordt gebruik gemaakt van een header over de volledige breedte, waardoor het formaat van de headerfoto uitkomt op 3000 pixels breed en 1000 pixels hoog. Twitter adviseert zelf het formaat van 1500 pixels breed bij 500 pixels hoog, maar wij zijn erachter gekomen dat het onderstaande formaat een beter resultaat heeft. Het logo kan het best worden opgeslagen op 500 pixels breed en 500 pixels hoog.

Twitter afmetingen

LinkedIn

De headerfoto van LinkedIn is in verhouding het kleinst van de hier benoemde social media kanalen. Sla jouw LinkedIn headerafbeelding op met een hoogte van 222 pixels en een breedte van 646 pixels. Het logo kan het best worden geplaatst met een grootte van 400 pixels hoog en 400 pixels breed.

LinkedIn afmetingen

Google +

De headerfoto van Google+ heeft afmetingen van 608 pixels hoog en 1060 pixels breed. Het logo wordt in het klein getoond linksonder in de header. De beste afmetingen voor het logo zijn 250 pixels hoog en 250 pixels breed.

Google+ afmetingen

Lees ook eens...

HomeKennisbank Social MediaWat zijn de afbeeldingsformaten op social media?